Gemeente Brummen


Contouren voor gemeentelijk verkeers- en vervoersplan gereed

(Oorspronkelijke publicatie datum: 10-09-2010)

In nauwe samenspraak met inwoners en belanghebbende organisaties komt het Gemeentelijke Verkeers- en Vervoersplan (bekend onder de afkorting GVVP) op dit moment tot stand. Drie bewonersbijeenkomsten in 2009 en een expertmeeting in 2010 hebben de basis gelegd voor een Hoofdlijnenplan. Het college van burgemeester en wethouders willen dit plan nu laten vaststellen door de gemeenteraad, zodat dit document het vertrekpunt is voor het nieuwe GVVP.

Het huidige verkeersstructuurplan van de gemeente Brummen dateert nog uit 1996. In de afgelopen jaren is er veel gebeurd op het gebied van verkeer en vervoer. Het plan uit 1996 sluit op belangrijke delen niet meer aan bij de actualiteit. In het najaar zijn inwoners en vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties gevraagd actief mee te denken over de toekomst van verkeer en vervoer in onze gemeente. Er zijn in september en oktober drie bewonersbijeenkomsten gehouden, waarin knelpunten, wensen en suggesties in beeld zijn gebracht. Voor de zomer van 2010 zijn de uitkomsten en rode draden uit de bijeenkomsten voorgelegd aan een groep van deskundigen uit onze samenleving. Onder andere vertegenwoordigers van wijkraden, Veilig Verkeer Nederland, politie, hulpdiensten, openbaar vervoer en Natuurmonumenten waren aanwezig bij deze expertmeeting.

Hoofdlijnenplan
Op basis van alle tips en suggesties zijn de hoofdlijnen van het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan opgesteld. Dit hoofdlijnenplan wordt nu door burgemeester en wethouders ter besluitvorming aan de raad voorgelegd. De verwachting is dat de gemeenteraad in oktober dit voorstel bespreekt. Na de besluitvormende raads-vergadering van 28 oktober 2010 kan dan begonnen worden met de verdere uitwerking van het GVVP. Bedoeling is dat dan een beleidsplan en een uitvoeringsprogramma wordt opgesteld.

Informatieavond
Op maandag 27 september organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst over het hoofdlijnenplan. Ie-dereen is hiervoor van harte uitgenodigd. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis in Brummen en be-gint om 19.30 uur. Tijdens deze avond worden de aanwezigen uitgebreid geïnformeerd over de inhoud en de keuzes die in het hoofdlijnenplan zijn gemaakt. Ook komen de eerste ideeën voor het nog op te stellen beleids-plan en het uitvoeringsprogramma aan de orde. Tijdens deze avond is ook nog gelegenheid reacties te geven op de eerste ideeën. Ook kunnen nog eventuele wensen over het voetlicht worden gebracht.

Meer informatie
Meer informatie over het verkeerstructuurplan vindt u op deze speciale projectpagina. Onder andere het concept-hoofdlijnenplan en de bijbehorende bijlagen zijn op deze pagina te raadplegen.