Gemeente Hilversum

Vier dagen bomvol podium de vorstin tijdens eerste try-out weekend

publicatiedatum: vrijdag 10 september 2010
Na de eerste vier dagen van de try-out periode in Podium de Vorstin mag duidelijk zijn dat het publiek van Hilversum en de rest van het Gooi klaar is voor een nieuw podium. Met ruim 1500 bezoekers mag Podium de Vorstin het eerste try-out weekend een groot succes noemen.

Op donderdagavond stond Podium de Vorstin in het teken van de Gooise Goden. Vijf regionale bands streden om de titel Gooise God 2010. De band Purest of Pain deed de uitverkochte zaal ervan overtuigen dat zij degene waren die de 1ste prijs verdienden. Hiermee sleepte de band een optreden tijdens het officiële openingsweekend binnen.

Vrijdagavond was het podium voor Epica. De Nederlandse symphonische metalband die internationaal tot de top behoort, zorgde ervoor dat de bomvolle, nieuwe zaal op haar grondvesten schudde. Het massaal toegestroomde (inter)nationale publiek was dan ook overduidelijk onder de indruk van het optreden in de splinternieuwe zaal.

Op zaterdagavond was het pand van de Vorstin omgetoverd tot een grote dancehall. Element35, Pitto en Bart Skils veranderde het publiek van Podium de Vorstin in een grote dansende menigte. Gezamenlijk namen zij de massaal uitgerukte dance-liefhebbers mee de nacht in met stampende techno, bizarre baslijnen en razende ritmes.

Op zondag stond het Grandcafé in het teken van Singer Songwriter Sunday. Ondanks dat Mr. A. Balladeer niet aanwezig kon zijn wegens griep, maakte singer-songwriter Lea er een heerlijke relaxte zondagmiddag van. Het nieuwsgierige publiek liet zich het gratis concert onder het genot van een cappuccino, wijntje of biertje goed bevallen.

Podium de Vorstin kijkt na het eerste try-out weekend terug op een bijzonder geslaagd weekend. Volle zalen, tevreden publiek en enthousiaste artiesten. 'Dit is waar we het allemaal voor doen'.