UITfestival Nijmegen 11 en 12 september 2010

25/05/2010 15:29

Hagen Events B.V.

De Nijmeegse kunstaanbieders presenteren zich op zaterdag 11 en zondag 12 september tijdens het gratis toegankelijke UITfestival voor jong en oud. Tal van landelijk en regionaal bekende artiesten en kunstenaars maken hun opwachting. De eerste editie in 2009 was een daverend succes en smaakte naar meer. De grote Nijmeegse instellingen zoals Doornroosje, LUX, Jeugdtheater Kwatta, De Lindenberg, Smeeerolie, Keizer Karel Podia en de Wintertuin bieden een gevarieerd en boordevol programma aan van muziek, dans, literatuur, beeldende kunst en spannend theater en cabaret. Zondag 12 september vindt ook de culturele markt plaats. En er is nog veel meer te zien en te beleven!

Programma

Op zaterdag 11 en zondag 12 september maken bekende en minder bekende landelijke en regionale artiesten en kunstenaars hun opwachting. Dans, muziek, theater, cabaret, literatuur en beeldende kunst zijn ruim vertegenwoordigd.

Zaterdag 11 september

In het mooie Valkhofpark wordt een muzikaal feestje gevierd. Met onder andere Laura Vane & the Vipertones, Go back to the Zoo en Boemklatsch

Zondag 12 september

Op zondag is er voor ieder wat wils met een boordevol programma. Er is een breed scala aan muziek: wereldmuziek, jazz, muzikaal cabaret. Banjofenomeen Frank Fairfield uit de VS komt voor het eerste sensationele live optreden naar Nederland. Alain Clark zingt zijn laatste hits, Alderliefste brengt populaire franstalige chansons en een theaterconcert met als titel Motel Westcoast (met oa Syb van der Ploeg) brengt Amerikaanse helden tot leven! Dans van Introdans, The Meekers en de Duda Paiva Company. Er is veel cabaret en op de meest onverwachte plekken lezen dichters en schrijvers voor uit eigen werk en presenteren professionele beeldend kunstenaars en galerieën zich. Ook Museum Het Valkhof doet mee met spannende combinaties van kunst, literatuur, muziek en dans.

Om een compleet beeld te krijgen van het Nijmeegse kunst en cultuur aanbod zullen lokale cultuur organisaties zich presenteren op de culturele informatiemarkt.

Kinderen

Voor de kleintjes is er zondag ook van alles te zien en vooral te beleven!

Culturele informatiemarkt

Alle informatie over cursussen, voorstellingen, workshops, lezingen etc. vind je op de culurele informatiemarkt, die plaatsvindt op zondag 12 september van13.00 tot 17.00 uur.

Weekendje Nijmegen!

Vier redenen om dit weekend in Nijmegen te blijven of er heen te gaan! Het UITfestival Nijmegen, de Popronde, Festival Brachen Siedlung en de Open Monumentendag.

Kijk op:www.openmonumentendag.nl en www.nijmegen.nl voor alle andere opengestelde monumenten in de stad.

Op vrijdagavond 10 sept. strijkt het reizende muziekfestival Popronde neer in Nijmegen. Gratis toegankelijke concerten van talentvolle upcoming bands op zo'n twintig locaties in de stad. Meer info op: www.popronde.nl.

Op braakliggende terreinen (Brachen) wordt een 'tijdelijke nederzetting' (Siedlung) gebouwd rondom drie bijzondere, mobiele bouwwerken: een mobiel museum, een podium en een bar. In en rondom de bouwwerken is een programma te zien van professionele kunstinitiatieven uit Arnhem en Nijmegen. Publiek wordt 11 en 12 september in Nijmegen uitgenodigd om op een laagdrempelige manier te komen kijken naar theater, dans, muziek, literatuur, film en beeldende kunst. In Brachen-Siedlung komen high & low culture samen en laat G.A.N.G. zien hoe je leven terug brengt op levenloze plekken. www.stichtinggang.org.





http://www.uitfestivalnijmegen.nl/