Nieuw festival op NDSM-werf in Amsterdam

07/07/2010 17:43

NSGK voor het gehandicapte kind

Op 11 september vindt in Amsterdam Festival 5D plaats. Festival 5D is een vrijplaats voor de zintuigen, een culturele beleving voor zicht, tast, reuk, smaak en gehoor. Bezoekers worden op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord ondergedompeld in theater, muziek, culinair vermaak en nog veel meer.

Er is veel theater te beleven op Festival 5D. Zoals het Terugspeeltheater, dat een voorstelling improviseert op basis van ideeën uit de zaal. Wijnand Stomp ("Mister Anansi") vertelt zijn vrolijke, ondeugende en meeslepende verhalen. Het Muzen Poppentheater geeft een voorstelling met dramatische, levensgrote poppen. Dan is er nog de verhalenboot, Theater Rob Heiligers met de jeugdvoorstelling Dokter Z, en Henk Zwart van (voorheen) Suver Nuver. En op Festival 5D zijn ook acteurs met een handicap vertegenwoordigd, zoals in de theatergroepen Tiuri, Familie Portier en Rock? Producties.

Muzikaal vermaak is er van Frits Lambrechts, Muziek Speciaal (u mag meedoen!), de Classic Express en Herman in een bakje Geitenkwark. De Fanfare van de Eerste Liefdesnacht treedt op, en bij La Strada kunt u onder andere genieten van de muziek van Nino Rota, bekend van de films van de Italiaanse regisseur Fellini. Dansliefhebbers kunnen de hele dag terecht in de Spiegeltent, en 's avonds is er zintuigprikkelende dance-muziek.

Lekker eten en drinken ontbreekt natuurlijk niet. Wie durft kan zelfs 'eten in het donker' - hoe gaat dat eigenlijk, als je niet ziet wat er op je bord ligt? Ook voor de neus heeft Festival 5D een paar verrassingen in petto. En dan hebben we het nog niet gehad over het reuzenschilderij (waaraan u zelf kunt meeschilderen), de Rijdende Rok en de rolstoeltoegankelijke uitkijktoren!

Een bijzondere ervaring dus, georganiseerd door NSGK ter gelegenheid van haar 60-jarige bestaan. Het festival is voor jong en oud, en volledig toegankelijk voor mensen met een handicap: het festivalterrein is rolstoeltoegankelijk, er zijn doventolken aanwezig, het veelzijdige programma biedt voor elk wat wils en dieetwensen kunnen van tevoren worden opgegeven.

Festival 5D is zaterdag 11 september van 13.00 tot 23.00 uur op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Het festival is goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer. Dagkaarten kosten 12 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen tot en met 12 jaar, en zijn verkrijgbaar via www.festival5D.nl.





http://www.festival5d.nl