Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie

De smaak van de 19de eeuw

06 september 2010

Het nationaal farmaceutisch museum aan
de Westhaven 29 te Gouda nodigt u uit om op zaterdag 11 september a.s. in het kader van Open Monumentendag de smaak van de rijke historie te proeven in de laat negentiende eeuwse Kralingsche Apotheek op de eerste verdieping van het museum.

De Kralingsche Apotheek is in deze hoedanigheid tot 2004 in gebruik geweest in één van de oudste panden gevestigd aan de Avenue Concordia. Het apothekersinterieur is geschonken door de familie Ploeg en in 2007 als museale verwerving ondergebracht in het nationaal farmaceutisch museum.

Een apotheek zonder computers, geen robot om de geneesmiddelverpakkingen uit de opstand te halen en geen kasten vol specialité's.

De Kralingsche Apotheek werd in 1890 geopend in de toen nog zelfstandige gemeente Kralingen bij Rotterdam. De antieke mahoniehouten recepteertafel en opstanden, met daarin de grondstoffen voor de geneesmiddelbereiding en de kant en klare producten die direct konden worden afgeleverd, geven een nostalgisch beeld van het apotheekbedrijf uit die tijd.

Het museum is op zaterdag gratis toegankelijk en geopend van 10.00 tot 17.00 uur.


* © 2010 KNMP