Watersportverbond - KNWV

Finale NK Windsurf 2010 op Lauwersmeer

maandag 6 september 2010

Op 11 en 12 september vindt de finale van het Yogho!Yogho! NK
Windsurfen plaats voor de disciplines Formula Windsurfing en Slalom. De locatie hiervoor is Oostmahorn bij het Lauwersmeer.

Formula en Slalom
In het klassement staat regerend Nederlands Kampioen Dennis Littel aan kop, in zowel de discipline Formula Windsurfing als Slalom. Formula Windsurfing wordt met relatief weinig wind gevaren. Op brede boards met lange vinnen wordt een driehoeksbaan met een kruisrak afgelegd. Slalom wordt beoefend met meer wind. Hierin wordt een down wind parcours afgelegd.

Kanshebbers
Grote kanshebbers voor de titel zijn Dennis Littel en zijn Dirk Doppenberh en Andri Keet. Normaal zou het geen probleem voor Littel moeten zijn om zijn titel te prolongeren. Dit jaar is de eindstrijd echter een stuk spannender. Routiniers Keet en Doppenberg staan klaar om het kleinste foutje af te straffen. Ook Teade de Jong kan nog voor een verassing zorgen, hij speelt immers een thuiswedstrijd.

Oud-Olympisch surfer Casper Bouman heeft al een paar keer een sterke indruk gemaakt dit seizoen, maar door een enkelblessure heeft hij nog geen aansluiting gevonden met de rest. Waarschijnlijk zal hij op het Lauwersmeer verstek laten gaan.

De foto toont van rechts naar links in actie: Casper Bouman, Mark de Jong, Dennis Littel, Dirk Doppenberg en Dennis Standhardt.