Opening Enkeltje Schiphol op 11 september in Nationaal Onderwijsmuseum

06/09/2010 16:17

Nationaal Onderwijsmuseum

PERSBERICHT

Enkeltje Schiphol - One-way to Schiphol Airport

Antilliaanse jongeren en de oversteek naar Nederland

Een fotoproject van Karine Versluis

Enkeltje Schiphol is een fotoproject over Antilliaanse jongeren van het eiland Cura(cc)ao die in hun eentje, zonder ouders, de oversteek naar Nederland maken om hier een opleiding te volgen. De officiële opening is op 11 september 2010 vanaf 16.30 uur in het Nationaal Onderwijsmuseum te Rotterdam. De tentoonstelling is te zien tot en met 14 november 2010.

Regelmatig berichten de media over Antilliaanse jongeren. Het gaat bijna altijd over criminaliteit en problemen die zij veroorzaken. Karine Versluis werd nieuwsgierig naar deze jongeren en naar het verhaal vanuit hun perspectief. Ze volgde het dagelijkse leven van een aantal jongeren tussen 2008 en 2010, zowel in Cura(cc)ao als in Nederland.

Enkeltje Schiphol is een tijdsbeeld en laat een openhartig en persoonlijk verhaal zien van jongeren die elders opgroeien en hier een nieuw leven beginnen. Jongeren van verschillende achtergronden, die allemaal op hun eigen manier een weg proberen te vinden in de Nederlandse samenleving.

Op 11 september 2010 vanaf 16.30 uur vindt de officiële opening van de tentoonstelling plaats in het Nationaal Onderwijsmuseum te Rotterdam. Na een kort welkomstwoord van directeur Tijs van Ruiten wordt de tentoonstelling geopend via een Skypeverbinding met Nancy Hoffman, directeur van Instituo Buena Bista, Cura(cc)ao Centre for Contemporary Arts. Hierna neemt Vicky Trinidad van Stichting Studiefinanciering Cura(cc)ao het eerste exemplaar van het boek Enkeltje Schiphol in ontvangst. Aansluitend is er gelegenheid de tentoonstelling te bekijken.

Dit fotoproject is mede mogelijk gemaakt dankzij Stichting Fonds voor Beeldende Kunsten Vormgeving en Bouwkunst - Instituto Buena Bista, Cura(cc)ao Centre of Contemporary Art - Onderwijsmuseum Rotterdam.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl