Gemeente Meppel


07-09-2010 - Culturele uitdag

Culturele Uitdag: Made in Meppel e.o.

Op zaterdag 11 september vindt de Culturele Uitdag in Meppel plaats. Vanaf 11.00 tot 17.00 uur kan iedereen genieten van de diverse kunst- en culturele activiteiten verspreid over de binnenstad van Meppel op de Wheem, de Groenmarkt, het Kerkplein, in de trouwzaal van Kunsthuis Secretarie en het Drukkerijmuseum.

Dit jaar wordt de Culturele Uitdag in Meppel voor het eerst door samenwerking van vele kunst- en cultuurliefhebbers tot stand gebracht. De gemeente Meppel juicht deze vorm van samenwerking toe en hoopt dat dit culturele evenement leidt tot verdergaande samenwerking tussen de vele culturele instellingen en verenigingen, die Meppel rijk is.

Wethouder Myriam Jansen van Kunst en Cultuur: "Kunst en Cultuur vormen een bindende factor in de samenleving. Kunst en Cultuur verbinden niet alleen alle kunst en culturele instellingen met elkaar, maar brengt ook mensen bijeen. Hierdoor zijn kunst en cultuur de dragers voor een prettig leefklimaat en een fijne leefomgeving. Meppel mag trots zijn op bijvoorbeeld Popcollectief Xodus, die bruist van originaliteit en creativiteit en goed weet aan te sluiten bij de doelgroep. En met het Internationale Poppenspelfestival staat Meppel in het middelpunt van de wereld. Wat hebben wij zoveel moois in Meppel".

De Culturele Uitdag is mede gefinancierd door de provincie Drenthe.