Politie Gelderland-Zuid

Politie met partners voorbereid op fruitcorso en Appelpop

Tiel, 07-09-2010 o Tijdens de corsoweek en vooral bij Appelpop op vrijdagavond 10 september en zaterdagavond 11 september is de politie nadrukkelijk aanwezig in het centrum, in de omgeving van en op het festivalterrein aan de Waalkade. De politie richt zich daarbij op handhaving van de openbare orde en houdt toezicht op de verkeersstromen. Daarbij wordt weer gebruik gemaakt van cameratoezicht om de publieksstromen te beïnvloeden en van lichtkranten om bezoekers te informeren. Net als voorgaande jaren is er ook de mogelijkheid om SMS Alert in te zetten bij eventuele calamiteiten. Aangesloten horecamedewerkers en beveiligers kunnen op deze manier snel geïnformeerd worden.

Agenten informeren het publiek en treden indien nodig, op als er gevaar dreigt te ontstaan voor het verkeer of de openbare orde. Hinderlijk of strafbaar gedrag naar hulpverlenende instanties wordt niet getolereerd.

Gedurende het weekend worden op verschillende locaties alcoholcontroles gehouden.
Naast de inzet van de reguliere surveillancevoertuigen en -motoren, bikers en agenten te voet, vaart komend weekend ook een boot van de politie te water voor het festivalterrein.

Bereikbaarheid politiebureau

Zaterdag 11 september is het politiebureau tussen 11.00 en 18.00 uur niet bereikbaar voor personenautos en moeilijk bereikbaar voor voetgangers. Er is een mobiele post van de politie geplaatst op de Havendijk, nabij de Waterpoort. De politie is door deze mobiele post makkelijk aanspreekbaar voor het publiek.

Afsluiting wegen

Tijdens Appelpop wordt de Waalkade aan weerszijden afgesloten. In de directe omgeving van het centrum gelden ook op doorgaande wegen verkeersaanpassingen. Mensen die hun auto op deze locaties zodanig parkeren dat een vrije doorgang voor de ambulance of de brandweer wordt geblokkeerd, kunnen erop rekenen dat hun auto wordt weggesleept. De politie, brandweer en de ambulancedienst zullen met voldoende mensen paraat zijn om op het terrein aan de Waalkade en het omliggende gebied een veilig verloop van het Appelpop zo goed mogelijk te waarborgen. Deze maatregelen zijn het resultaat van goed overleg tussen de politie, gemeente, de organisatoren, andere hulpverleningsdiensten en de horecaondernemers. Met deze maatregelen verwacht de politie een bijdrage te leveren aan een ongestoord, veilig en ordelijk verloop van de evenementen rondom Appelpop en het Fruitcorsoweekend. De tijdelijke verkeersaanpassingen kunt u ook vinden op de site van de gemeente Tielwww.tiel.nl.

Niets erinniets eruit

Bezoekers van het fruitcorso en het Appelpop wordt geadviseerd om geen waardevolle spullen zichtbaar in hun geparkeerde auto achter te laten. Meer informatie om maatregelen die autobezitters zelf kunnen nemen, is te vinden op www.politie.nl enwww.stavc.nl (01)

Laatst gewijzigd 07-09-2010 16:28 | © Regio Gelderland-Zuid |