Duco Bauwens laat Zonnebloem LinQ zweten

07/09/2010 16:45

Nationale Vereniging de Zonnebloem

Duco Bauwens, fitgoeroe van het tv programma 'Nederland in Beweging', geeft op zaterdag 11 september een work-out voor Zonnebloem LinQ. Ongeveer vijftig fysiek beperkte jongeren en vrijwilligers van de jongerentak van de Zonnebloem gaan onder begeleiding van Duco een uurtje zweten in het Rijnlands Revalidatiecentrum in Leiden.

Het idee om de linQ-jongeren sportief te motiveren is ontstaan in het Zonnebloem jubileumprogramma 'Let the sun shine'. In dit televisieprogramma werd Duco Bauwens gevraagd om een speciaal sportuur voor jongeren mét en zonder handicap te organiseren. Zo gezegd zo gedaan en aanstaande zaterdag is het dus zover!

LinQ is het trefpunt voor jongeren mét en zonder handicap. Verspreid over heel Nederland zijn er verschillende werkgroepen actief. Jaarlijks organiseert Zonnebloem LinQ naast activiteiten ook zo'n vijftien vakanties voor jongeren met een beperking, waaronder een zeilvakantie in Nederland en een stedentrip naar Londen. LinQ is onderdeel van de Nationale Vereniging de Zonnebloem.