Gemeente Zwolle

Thorbeckegracht Festival opent uitseizoen

Het Thorbeckegracht Festival opent zaterdag 11 september 2010 feestelijk het nieuwe culturele seizoen. Een afwisselend programma van cabaret, toneel, muziek en dans laat die dag zien wat de podia in Zwolle dit seizoen te bieden hebben.

Op de Thorbeckegracht, het Broerenkerkplein, het Meerminnenplein en de toegangsbruggen naar de binnenstad zijn voorproefjes van voorstellingen en concerten te zien die later op Zwolse podia plaatsvinden. Op het Zwolle Pakt Uitpodium op Meerminnenplein zijn er van 13.00 tot
19.30 uur voorstellingen van Poppentheater Gnaffel, popartiest Erwin Nijhof, upcoming talent Lilian Hak en singer-songwriter Laura Jansen. Op het Broerenkerplein is er van 13.00 tot 18.00 uur onder meer het Waterval Vertelfestival. Bij de diverse bruggen is er een korenfestival met onder meer kinder-, pop- en shantykoren en ook het Slavisch Byzantijns Koor Zwolle.

Thorbeckegracht

Het festijn wordt om 12.00 uur op het hoofdpodium aan de Thorbeckegracht ingeluid door het Vuurvogel Jeugdorkest. Presentator/cabaretier Jelle Kuiper opent om 19.30 uur het avondprogramma. Dan zijn er optredens van onder meer studenten Jazz&Pop ArtEZ Conservatorium, Osiris trio en Ksenia Beltiukova & Vital Stahievitch. Zangeres Trijntje Oosterhuis sluit het concert af.
* Meer informatie: thorbeckegrachtfestival.nl.