Gemeente Twenterand


Officiële opening beachvolleybalcomplex door wethouder Idzinga

Het nieuwe beachvolleybalcomplex met twee beachvelden op de ligweide van zwembad de Stamper in Vriezenveen wordt zaterdag 11 september officieel geopend en in gebruik genomen. De openingshandeling wordt verricht door wethouder sport A. Idzinga van de gemeente Twenterand.

Nadat in 2008 bekend werd dat de provincie Overijssel een extra impuls wilde geven aan sportaccommodaties( 5 euro per inwoner) heeft de volleybalvereniging Vrivo uit Vriezenveen aangegeven dat geld graag te besteden aan een upgrading van het beachvolleybalveld.

Na overleg met de volleybalconsulent Nevobo, Edwin de Reus, besloot Vrivo in te steken op een nieuwe locatie, binnen de hekken van Sportcentrum de Stamper. Constructief overleg met de exploitatiemanager van De Stamper leidde er uiteindelijk toe dat een interactieve samenwerking tot stand kwam tussen Vrivo en De Stamper.

Voordelen voor uitbreiding van activiteiten van de gebruikers van het zwembad, het vergroten van het sportaanbod en op een positieve wijze invulling geven aan het vergroten van sportvoorzieningen resulteerde in de aanleg van twee beachvolleybalvelden op de ligweide van zwembad De Stamper.

Beachvolleybal neemt een steeds grotere vlucht. Met de realisatie van de nieuwe beachvelden kan de volleybalvereniging Vrivo meer inspelen op deze behoefte.

Wethouder Idzinga verricht op zaterdag 11 september om 13.30 uur de officiële opening. Na de opening wordt een clinic gegeven voor de mini's en c-jeugd van Vrivo door een Nevobodocent. Wellicht kan dit in het voorjaar van 2011 uitmonden in een outdoor scholenproject voor basisscholen en middelbaar onderwijs uit Vriezenveen.

Iedereen is van harte welkom om de officiële ingebruikname van het beachvolleybalcomplex bij te wonen bij Sportcentrum `de Stamper' Schout Doddestraat 11a in Vriezenveen.