Gemeente Midden-Delfland

Schoolbrandweer Wedstrijden 2010

Op zaterdag 11 september 2010 worden weer de jaarlijkse Schoolbrandweer wedstrijden gehouden in Maasland. Hiervoor zijn alle groepen 8 van de Maaslandse basisscholen uitgenodigd om een team samen te stellen.

Dit jaar strijden zeven teams om de âHenk Korpel wisselbokaalâ. De teams leren in drie oefenavonden de beginselen van de brandweer. Instructeurs en jeugdleden leren hen hoe ze met het materiaal om moeten gaan en hoe ze de blusslang aan moeten koppelen. Korpsleden van buurkorps Maassluis treden op als jury.

Burgemeester Rodenburg: âHet is heel goed om te zien hoe de jongens en meisjes in teamverband samenwerken aan het binnenhalen van de bokaal. Met behulp van de schoolbrandweer wedstrijden maakt de jeugd uit Maasland kennis met de brandweer. Sommige van de deelnemers zijn na deze wedstrijden zo enthousiast dat zij vervolgens lid worden van de jeugdbrandweer. De jeugdbrandweer is de kweekvijver voor de vrijwillige brandweer.â

De wedstrijden starten om 11.00 uur bij de brandweerkazerne van Maasland aan de Slot de Houvelaan 7. Om 13.00 uur reikt burgemeester Rodenburg de prijzen uit.