Gemeente Kampen

Sfeer proeven in Kampen tijdens Open Monumentendag 2010

09-09-2010

Bezoek onze monumenten en maak kans op een diner voor twee Tijdens de Open Monumentendag in de gemeente Kampen op zaterdag 11 september maken bezoekers van monumenten kans op een diner voor twee. De gemeente Kampen sluit met deze actie aan bij het landelijke thema `De smaak van de 19e eeuw'.
In de Open Monumentendagbrochure van 2010, die beschikbaar is bij de deelnemende monumenten en VVV/ANWB Kampen, is een spaarkaart opgenomen. Hierop kunnen vijf stickers worden geplakt. De stickers worden verstrekt bij het bezoeken van deelnemende monumenten. Deze staan in de brochure vermeld. Een volle spaarkaart kan tot en met maandag 13 september worden ingeleverd bij VVV/ANWB Kampen aan de Oudestraat 151 of bij de receptie van het stadhuis (buiten de openingstijden via de brievenbus).

Voor de actie is drie keer een diner voor twee personen beschikbaar. De winnaars krijgen persoonlijk bericht. Voor de actie is een beperkt aantal spaarkaarten en stickers beschikbaar.

Naast deze bijzondere actie worden er tal van activiteiten georganiseerd en is een groot aantal monumenten in de gemeente Kampen voor publiek toegankelijk. Meer informatie vindt u in de brochure van de Open Monumentendag 2010 of op www.vvvijsseldelta.nl.
---

Aanvullende programmaonderdelen

Vanaf 10.00 uur - Opening Open Monumentendag Kampen In het Stedelijk Museum Kampen wordt de Open Monumentendag om 10.15 uur geopend door wethouder monumentenzorg J.N. Wieten in samenwerking met Stichting Stadsherstel Kampen.

Aansluitend onthulling gerestaureerde gevelsteen Aansluitend aan de opening wordt een gerestaureerde gevelsteen onthuld in de gevel van het pand Oudestraat 119 in Kampen. Dit pand staat ook wel bekend als het `Olde Vleijshuus'.

Vanaf 11.30 uur - Uitreiking Erfgoedprijs Zwolle Kampen Om 11.45 uur reiken de wethouders monumentenzorg van Zwolle en Kampen, de heren G.J. Piek en J.N. Wieten, de Erfgoedprijs Zwolle Kampen 2010 uit aan de eigenaar van De Eenhoorn / De Olifant.

10.00-12.00 uur - Rondleiding restauratieproject Buitenkerk, Buiten Nieuwstraat 101, Kampen
Rondleiding door de architect en aannemer van de restauratie van de Buitenkerk. Ook is er een vertegenwoordiger van het kerkbestuur aanwezig. Belangstellenden zijn van 10.00 tot 12.00 uur welkom.

Bezichtiging en concerten Doopsgezinde Kerk, Broederweg 10, Kampen 11.00, 13.00 en15.00 uur - Optreden Vocaal Ensemble Novem Ook dit jaar is de voormalige Doopsgezinde Kerk aan de Broederweg 10 in Kampen tijdens Open Monumentendag te bezichtigen. Vocaal Ensemble Novem verzorgt om 11.00, 13.00 en 15.00 uur een gratis optreden. Het ensemble staat onder leiding van dirigent Wim Verweij.

Vaartochten
De in de brochure vermelde vaartochten met 't Hendrikje vanaf de Koggewerf gaan niet door. Wel zijn de Koggewerf en de bijbehorende expositieruimte geopend. De Kamper Kogge is op dit moment nog onderweg naar Kampen. Als de kogge op tijd terug is, kan ook deze worden bezichtigd.

150 jaar Molen De Valk
Aan de Brinkweg in Zalk wordt dit jaar bijzondere aandacht besteedt aan het 150-jarig bestaan van molen De Valk. De hele dag vinden hier diverse activiteiten in het kader van het jubileum van deze 19e eeuwse korenmolen plaats.

Qultuurplein
Tijdens de Open Monumentendag vindt, inmiddels traditioneel, ook het Qultuurplein plaats bij en rondom Quintus aan de Vloeddijk 38. Hier wordt de culturele menukaart van Kampen gepresenteerd. Enkele tientallen kunstenaars, verenigingen en stichtingen en Quintus zelf presenteren hun aanbod.

Plantagemarkt en Geerstraat
Tijdens de Open Monumentendag wordt door de ondernemers van de markt op de Plantage aandacht besteed aan het thema `De smaak van de 19e eeuw'. Ook de Geerstraat haakt aan bij het thema.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |