Gemeente Kampen

Uitreiking Erfgoedprijs Zwolle Kampen 2010

09-09-2010
Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 11 september wordt de Erfgoedprijs Zwolle Kampen uitgereikt aan de eigenaar van De Eenhoorn / De Olifant in Kampen. De wethouders monumentenzorg van de gemeenten Zwolle en Kampen, de heer G.J. Piek en de heer J.N. Wieten, reiken de prijs om 11.45 uur uit.
In de panden is de laatste nog werkende sigarenfabriek van Kampen gevestigd. De Erfgoedprijs Zwolle Kampen 2010 is toegekend aan de eigenaar van De Eenhoorn / De Olifant vanwege de vele investeringen die de afgelopen jaren zijn gedaan om het complex ook voor de lange termijn instand te houden. Het complex bestaat uit vijf monumenten. Hierin wordt op een authentieke manier gewerkt met deels originele machines. Dit maakt de locatie bijzonder aantrekkelijk voor bezoekers. De inspanningen van de eigenaar sluiten uitstekend aan bij het gemeentelijk beleid om cultuurhistorie in te zetten voor toeristische doeleinden.

De Erfgoedprijs Zwolle Kampen is een gemeentelijke prijs voor het op een goede manier beheren, restaureren en instandhouden van cultuurhistorisch erfgoed. De Erfgoedprijs wordt elk jaar tijdens Open Monumentendag afwisselend in Zwolle en Kampen uitgereikt aan een project of object. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van EUR
1.000,-.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |