Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost


meningen over Oosterpark en de buurt

---

Buurtveiligheidsteam peilt meningen over Oosterpark en de buurt

9 september 2010

In het weekeinde van 11 en 12 september 2010 houdt het Buurtveiligheidsteam op straat een enquête onder bewoners van de Oosterparkbuurt. De vragen gaan over hoe zij de veiligheid en leefbaarheid in hun buurt en in het Oosterpark ervaren.

Het Buurtveiligheidsteam is recent opgericht en richt zich in de Oosterparkbuurt op een actieve en zichtbare aanpak van overlast. De kern van het team bestaat uit een buurtregisseur van de politie, een agent van de politie en twee handhavers van het stadsdeel. Het Buurtveiligheidsteam wil graag samenwerken met buurtbewoners van de Oosterparkbuurt, lokale ondernemers en allerlei instanties om samen de buurt veiliger en prettiger te maken.

Het Buurtveiligheidsteam is al actief en zet zich in op onderwerpen die de leefbaarheid en veiligheid in gevaar brengen, zoals overlastgevende groepen, vervuiling, hard rijden, geluidsoverlast, slechte verlichting, hondenpoep, fietsen door het park. Buurtbewoners kunnen in de enquête aangeven welke overlast zij ervaren.

Prioriteiten

Op basis van de uitkomsten van het bewonersonderzoek ondernemen de politie en het stadsdeel actie om die prioriteiten van bewoners aan te pakken. Ook is het mogelijk dat naar aanleiding van de uitkomsten aanvullende maatregelen worden genomen, bijvoorbeeld in het beheer van de openbare ruimte (vegen, onderhoud, groen).

In de stadsdeelkrant leest u binnenkort over de uitkomsten van het bewonersonderzoek en welke acties worden ondernomen.


---