Ingezonden persbericht

Nieuw festival Duycker Buyten toont ambities nieuw podium Duycker

Festival Duycker Buyten op zaterdag 11 september 2010 op het Raadhuisplein in Hoofddorp maakt line-up bekend. Met namen als Alphabeat, C-mon & Kypski, Shane Shu en Go back to the Zoo presenteert Duycker Buyten zich met een spannend, divers programma. Met nog enkele maanden te gaan tot aan de officiële opening van podium Duycker, laat de organisatie alvast een voorproefje zien van de programmering in Duycker.
Naast grote namen als Alphabeat en afsluiter C-mon & Kypski op het hoofdpodium is er een vol programma. Zo vindt de finale van de popprijs HLMRmeer plaats met Isfere en Ravolva. De Artquake Talent Factory heeft een eigen podium met veel ruimte voor talent uit de regio Haarlemmermeer.
De liefhebbers van spannende popmuziek komen aan hun trekken, maar ook voor de talentscouts, kunstliefhebbers, bierdrinkers en shoppers biedt Duycker Buyten voldoende. Het festival is gratis toegankelijk!

Alphabeat omschrijft zichzelf als danceble popmusic. Wij vinden het akelig perfecte popsongs, en dat is in heel Europa opgepikt. De doorbraak voor de band kwam met het nummer 'Fascination' dat ook in Nederland wordt grijsgedraaid. Dit jaar is het album "The beat is..." uitgebracht.

De afsluiters van het festival zijn C-mon & Kypski. Al jaren toeren ze door Nederland, maar 2010 lijkt toch het jaar van de grote doorbraak. Gastheren tijdens Nederpopshow, optredens op Pinkpop, Noorderslag en het voorprogramma van Faithless. C-mon & Kypski is inmiddels meer dan een band, het is een ecletisch geluid. Ze hebben zich ontwikkelt van een hiphop/electronica turntablist duo tot een overweldigend talentvolle band, een verzameling muzikanten die elk optreden voor een feest zorgen.

Met Duycker Buyten presenteert podium Duycker zich naast de ingang van het nieuwe cultuurgebouw in Hoofddorp.. Podium Duycker wordt gebouwd aan het raadhuisplein en omvat twee concertzalen met een capaciteit van respectievelijk 650 en 200 bezoekers. Daarnaast komen er 5 oefenruimten, een grand café, workshopruimtes en studio's. In januari 2011 zullen de deuren openen.

Meer informatie over het festival en de programmering is te vinden op www.duycker.nl

Noot voorde redactie: (