Deelgemeente Charlois Rotterdam

Zwem-event in Zwembad Charlois

Op zaterdag 11 september organiseren vijf Rotterdamse zwemverenigingen het Zwem-event 2010. Ook in Zwembad Charlois aan de Gooilandsingel kunnen kinderen van 6-13 jaar kennismaken met diverse takken van de zwemsport.Je kunt je nu al aanmelden!

Ben je 8 jaar of ouder? Dan kun je in Zwembad Charlois kennismaken met persluchtduiken (foto: Cor Vos) Het zwem-event is in 2008 in het Sportfondsenbad Noord begonnen. Het geeft kinderen de kans kennis te maken met alle takken van de zwemsport. Het is uitgegroeid tot een evenement dat in de hele stad wordt gehouden. Zwemverenigingen Spartaan en ZPC in Charlois, zwem- en poloclub Rotterdam en LAC in Noord en zwemvereniging Ommoord in Zevenkamp doen eraan mee.

In drie Rotterdamse zwembaden kun je aan het event meedoen: Zwembad Charlois, Sportfondsenbad Noord aan de Van Maanenstraat en zwembad Zevenkampse Ring in deelgemeente Prins Alexander. In alle zwembaden kunnen de deelnemers meedoen aan onderlinge zwemwedstrijden en waterpolowedstrijden. Bekende sporters geven clinics wedstrijdzwemmen en waterpolo. In sportfondsenbad Noord en zwembad Charlois is er een kennismaking met persluchtduiken voor kinderen vanaf 8 jaar.

Het zwemevent duurt van 14.00 uur tot 18.00 uur. De toegang is gratis. Deelnemers moeten minstens 1 zwemdiploma hebben. Kinderen kunnen zich aanmelden via de volgende websites: Zwembad Charlois: www.zwemmenopzuid.nl
Sportfondsenbad Noord: www.zwem-event.nl
Zevenkampse Ring: www.zv-ommoord.nl
en bij de deelnemende zwembaden en verenigingen. Meld je snel aan, want het aantal deelnemers is beperkt!

Foto:
Kennismaken met persluchtduiken? Het kan op 11 september in Zwembad Charlois (foto: fotopersbureau Cor Vos)