Gemeente Nijefurd


Open Monumentendag 2010: De Smaak van Nijefurd

Open Monumentendag op zaterdag 11 en zondag 12 september

Jaarlijks, tijdens het landelijke Open Monumentenweekend kunt u een bezoek brengen aan vele verschillende monumenten. Het comité van de gemeente Nijefurd heeft ook dit jaar weer een verrassend programma voor u in petto, met als thema De smaak van Nijefurd. Kom proeven, ruiken en genieten van de goede smaak in bouwstijlen, plaatselijke kunst en muziek.

De monumenten in Nijefurd zijn geopend op zaterdag 11 september en zondag 12 september, van 11.00 - 17.00 uur. Een aantal monumenten zijn alleen op zaterdag open, dit wordt duidelijk vermeld in het programma.

Hieronder een korte toelichting op een aantal open monumenten. Een compleet overzicht van de open monumenten vindt u vanaf 16 augustus op de website www.frieseijsselmeersteden en www.nijefurd.nl Tevens vindt u een compleet overzicht van de Open Monumenten in de Friso en de Balkster Courant van 7 september as.

Van Noard naar Súd, de smaak van Workum

Een leuke route door de binnenstad van Workum. Met een blokje kaas van kaasmakerij De Nylander vanuit de Doopsgezinde Kerk, via een slokje uit Workumer aardewerk in It Pottebakkershûs, naar het gezellige restaurant Séburch, de oude zeemansherberg uit 1850 gelegen aan de gerestaureerde Blazerhaven.

Hindeloopen heeft smaak!

In Hindeloopen is smaak gelijk aan de Hindelooper schilderstijl van prachtige interieurs en meubelen uit de 18e en 19e eeuw. Maar ook muzikale smaak is er volop bij een optreden van de folkloristische zang- en dansgroep. En wat te denken van een smaakvol bezoekje aan Chocolaterie Koldewijn aan de Nieuwstad?

Zoveel plaatsen, zoveel smaken

In vele plaatsen aan de vroegere Zuiderzee kunt u de smaak van regio proeven, horen en zien. Bezoek de molens, kerken en andere monumenten in de omgeving en ontdek de smaak van Nijefurd. Wat is jouw smaak? Kinderen mogen een interieur op schaal ontwerpen, in verschillende plaatsen in de gemeente, bijvoorbeeld in de bibliotheek van Workum op zaterdag en zondagmiddag.

Meer informatie

Voor meer informatie over de monumenten die u tijdens de Open Monumentendag kunt bezichtigen, neem een kijkje op de website van Open Monumentendag www.omd.nl of op www.frieseijsselmeersteden.nl, de gezamenlijke website van de VVV's van Hindeloopen, Koudum, Stavoren en Workum. Ook op de website van de gemeente Nijefurd www.nijefurd.nl vindt u vanaf 16 augustus het complete programma..

De Open Monumentendag in Nijefurd is een samenwerking van de Stichting Stadsherstel Workum en Hindeloopen, Bibliotheken SúdWest Fryslân, de VVV's van de IJsselmeersteden en de gemeente Nijefurd.