Deelgemeente Charlois Rotterdam

Het wordt gezellig druk in het Zuiderpark!

In september wordt het gezellig druk in het Zuiderpark! Bijna elk weekend is er wel iets te doen. Dus kom vooral langs!

Baroeg Open Air
Op zaterdag 11 september organiseert jongerencentrum Baroeg uit IJsselmonde Baroeg Open Air op Evenemententerrein Zuiderpark. Baroeg Open Air biedt een dwarsdoorsnede aan alternatieve stijlen, zoals diverse soorten rock, metal, gothic en hardcore. Baroeg Open Air begint om 13.00 uur

Kinderevenement
De Charloise kinderdeelraad stemde in april voor een groot kinderevenement in het Zuiderpark. En op zondag 12 september gaat het gebeuren. TOS Zuiderpark organiseert voor de groepen 8 van de Charloise basisscholen tal van activiteiten op het Sportplaza en op en rond de Kanovijver. Ben je tussen 10 en 12 jaar? Kom dan vanaf 13.00 uur naar het Zuiderpark.

Dag van de Dijk
Zaterdag 18 september is in het Zuiderpark de Dag van de Dijk, een landelijk evenement met speciale aandacht voor waterbeheer. Er zijn waterwandelingen en fietstochten en fotoworkshops. Meer informatie op de website van Hollandse Delta: www.wshd.nl of op www.charlois.rotterdam.nl. U kunt zich voor de wandelingen, fietstochten en fotoworkshops aanmelden via dagvandedijk@wshd.nl.

Vorig jaar werd tijdens de Zuiderparkspelen gebouwd aan een grote Toren op Zuid. Ook dit jaar wordt er gebouwd en wel aan drie kijkdozen. Hoe die eruit gaan zien? Dat is nog een verrassing! Zuiderparkspelen Zondag 19 september staat in het teken van de Zuiderparkspelen; de stoerste familiedag van Rotterdam. Tijdens de Zuiderparkspelen draait alles om lekker buiten spelen. Tijdens de Zuiderparkspelen kun je van alles bouwen, heel stoer klimmen en genieten van leuk theater. Meer informatie op www.zuiderparkspelen.nl. Van 12.00 tot 18.00 uur bij het Avontureneiland en de Kanovijver.

Opera in het park
Op zaterdag 18 én zondag 19 september is er een uniek evenement. Zowel tijdens de Dag van de Dijk als de Zuiderparkspelen kunt u genieten van opera in het park. Op beide dagen start om 14.00 een voorstelling van Dido & Aeneas; een opera van Henry Purcell, uitgevoerd door Stichting Opera Minora. Het Avontureneiland ten zuiden van Ahoy met zijn heuvels en speeltoestellen vormt het natuurlijke decor van deze bijzondere voorstelling. De toegang is gratis. Mis het niet!

100 jaar scouting
Zaterdag 25 september staat in het teken van de scouting. In het kader van het 100-jarig bestaan van de scouting organiseren diverse scoutingverenigingen op en rond het Avontureneiland verschillende activiteiten. Niet alleen scouts maar ook kinderen uit de buurt zijn van harte welkom.

Urban Challenge
Sport en Recreatie en TOS organiseren op zondag 26 september op het Sportplaza en het Evenemententerrein de Urban Challenge. Jongeren van 14 jaar en ouder kunnen met elkaar de strijd aanbinden in diverse takken van sport. Ook worden die dag de fitnesstoestellen officieel in gebruik genomen. Van 13.00 tot 20.00 uur.