Gemeente Drechterland

18-8-2010
Fietspuzzeltocht langs monumenten

Open Monumentendag Drechterland 2010

Op zaterdag 11 september is de landelijke Open Monumentendag. En dit jaar zullen tien monumenten in de gemeente Drechterland aan deze dag deelnemen.

Het organiserend plaatselijke comité bestaat uit leden van de drie historische verenigingen Blokker, Suyder Cogge en Hoogkarspel â Westwoud en een aantal medewerkers van de gemeente Drechterland. De Open Monumentendag Drechterland 2010 wordt feestelijk geopend in de voormalige smederij aan de Kerkweg in Venhuizen. Een symbolische slag op het aanbeeld door wethouder Luzette Wagenaar-Kroon is het startsein van de fietstocht langs de opgestelde monumenten.

Fietspuzzeltocht langs de monumenten
Dit jaar doet de gemeente Drechterland voor het eerst mee met tien opengestelde monumenten en een fietspuzzelroute, beide van 10.00 tot 16.00 uur. Onder de opgestelde monumenten zijn onder anderen de Afmijnzaal in Oosterblokker en de Swanenplaats in Venhuizen. De fietspuzzelroute is ongeveer 35 km en leidt u langs alle monumenten. Daarnaast is er een aantal bijzondere activiteiten langs te route.

Door middel van een speciaal informatieboekje met route en de puzzelvragen komt u niet alleen meer te weten over de monumenten, maar kunt u ook nog een leuke prijs winnen als u de antwoorden instuurt. Houd 11 september datum dus alvast vrij in uw agenda. Binnenkort volgt via de gemeentepaginaâs in de Middenstander en op www.drechterland.nl meer informatie over het programma.

Monumentenzorg
Sinds 1987 wordt elk jaar in september de landelijke Open Monumentendag georganiseerd. Monumenten zijn dan gratis voor het publiek opengesteld om zo de publieke belangstelling voor monumenten en het draagvlak voor monumentenzorg te vergroten. Plaatselijke comités stellen de programmaâs op en organiseren de openstellingen.

Meer informatie
Informatie over de opengestelde monumenten in Drechterland en andere gemeenten kunt u vinden op www.openmonumentendag.nl en op onze speciale Monumentenpagina.