Ingezonden persbericht

Themakanaal
BUMA NL AWARDSHOW
Zaterdag 11 september
Sterren 24 - 22.00 uur

BUMA NL AWARDSHOW TE ZIEN BIJ STERREN.NL

Sterren.nl zendt op zaterdag 11 september om 22.00 uur en op zondag 12 september om 17.00 uur de BUMA NL AWARDSHOW uit op Sterren 24, het themakanaal van Sterren.nl. Tijdens deze Awardshow worden de artiesten en auteurs van het Nederlandstalige lied onderscheiden.

De uitreiking van het Grootste Talent, Beste Zangeres, Beste Zanger, Beste Auteur en Beste Groep worden afgewisseld met optredens van Frans Duijts, Wolter Kroes, Jannes, Thomas Berge, Dries Roelvink en Glennis Grace. Ook zal er een Lifetime Achievement Award worden uitgereikt aan een persoon die van grote betekenis is voor het Nederlandstalige lied.

NOMINATIES
Grootste Talent: Wesley, Tim Douwsma, Django Wagner, Sieneke, Willem Barth, Jaap

Beste zangeres: Sieneke, Monique Smit, Jolanda Zoomer, Els Bakker, Glennis Grace, Antje Monteiro

Beste zanger: Frans Duijts, Jan Smit, Guus Meeuwis, Thomas Berge, Jannes, Frans Bauer, Wolter Kroes, Gerard Joling, René Schuurmans

Beste auteur: Emile Hartkamp, Fluitsma & Van Tijn, Jan Smit, Kees Tel, Pierre Kartner, Edwin van Hoevelaak, Nick & Simon, René Schuurmans, Gebroeders Ko

Beste groep: Nick & Simon, Gebroeders Ko, 3JS, Mooi Wark, Helemaal Hollands

Sterren.nl
Sterren.nl is het toonaangevende platform van de TROS gericht op Nederlandse muziek en artiesten. Deze muziekportaal - bestaande uit een website, een digitaal themakanaal radio en televisie en zentijd op Nederland 1 - is dé plek voor liefhebbers van Nederlandse muziek en brengt fans en artiesten dichter bij elkaar.

Buma NL
Buma NL bestaat naast een seminar gedeelte uit een muziekfestival waarin bekend en nieuw talent zichzelf presenteert aan het publiek. Professionals uit de nationale muziekindustrie kunnen deelnemen aan een branchegericht seminarprogramma dat bestaat uit tal van presentaties, keynotes, meet & greets en netwerkmomenten. Deelnemers kunnen zich laten informeren over de ontwikkelingen in het genre van het Nederlandstalige lied. Hiermee wordt een nieuw en uniek platform gecreëerd voor deze sector.

Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Buma/Stemra.

Voor meer informatie: www.sterren.nl


Ingezonden persbericht