Veenkoloniaal Museum Veendam


Monumentendag, zaterdag 11 september. Op deze dag ligt ons museumschip De Familietrouw bij molen De Wachter te Zuidlaren waar naast onze dieselmotor ook de oude stoommachine van de molen zal draaien. Op deze dag is ons eigen museum van 10.00 uur tot 17.00 uur vrij toegankelijk. Bij de museumbalie is een monumenten wandelroute door onze gemeente verkrijgbaar. Verder zijn er om het hele uur rondleidingen door het museum en worden er op het oude kacheltje in het museumschip De Ebenhaezer eieren gebakken en poffertjes gemaakt.

Op zondagmiddag 26 oktober wordt de expositie Antwoord aan Nico Bulder om 16.00 uur geopend.

Op zaterdag 2 oktober en zondag 3 oktober doet het museum mee aan de Dag van de Regio. Op zondagmiddag organiseren we knutselactiviteiten voor kinderen en op beide dagen zijn er om het uur rondleidingen. Op zaterdag is het museum om 10.00 uur open en op zondag om 13.00 uur.

Op zaterdagmiddag 16 oktober, tijdens de landelijke Archievendag, kunt u vanaf 13.00 uur terecht in onze bibliotheek om te kijken naar de resultaten van de werkzaamheden van de Beeldbank en kennis maken met onze archieven die in onze bibliotheek zijn te vinden.

Zaterdagmiddag 23 oktober wordt om 16.00 uur de expositie Henk Helmantel in dubbel perspectief, officieel geopend.

Van 25 oktober tot en met 31 oktober doen we mee met Oktobermaand, kindermaand. Elke middag van 13.30 tot 16.30 uur kunnen kinderen meedoen aan knutselactiviteiten. Elke middag staat er een andere knutselopdracht op het programma.

Op zondagmiddag 7 november zal vanaf 13.00 uur weer onze traditionele Regionaal Historische Boekenmarkt plaatsvinden. Het is inmiddels de 11de editie. Entree EUR 2,50, kortingskaarten geldig.

Zondagmiddag 14 november, aanvang 15.00 uur, organiseren we de traditionele Winkler Prinsdag.

Woensdag 1 december opent burgemeester Ab Meijerman om 16.30 uur de expositie over Aardgasbuffer Zuidwending.