Ingezonden persbericht


Cultuurnacht 2010 in Almere

De Cultuurnacht Almere lonkt weer. Op zaterdag 11 september bruist de Esplanade in Almere van de activiteiten en optredens als start van het nieuwe culturele seizoen. Theater, muziek, dans, poëzie, kunst, workshops, hapjes en nog veel meer. Maak het mee, en laat je verleiden en verwonderen.

Vanaf 20.00 uur is het podium op de Esplanade muzikaal bezet door De Amsterdam Klezmer Band, BL3NDER en Trafassi. Ondertussen kun je op het Esplanadeplein genieten van een onvervalste 'industriële' massage door Die Knedenen Damen, praten de DJ's Marcel en Vicky de betere schlagers en Franse chansons moeiteloos aan elkaar en is er voor hippe pony's een staaltje moderne dressuur. Liever een spelletje doen? Test dan je architectuurkennis bij het mega memoryspel of waag een gokje bij de twaalf meter hoge Wawazda steiger. In de circustent betoveren woordmeester Logos en de Godinnen van de Nacht met een verhaal dat je kunt horen, zien en voelen. Liefhebbers van singer-songwriters komen aan hun trekken in de Kleine Zaal van de Schouwburg. Daar neemt Leine, gesteund door haar gitaar, je mee in ontwapenende overpeinzingen en laat Fabiana Dammers een zeer authentiek stemgeluid horen. Een architectonische lasershow maakt de nacht compleet.

Laat je verleiden en beleef de Cultuurnacht!

Alle voorstellingen en optredens tijdens de Cultuurnacht zijn gratis. Het totale programmaoverzicht is vanaf half augustus te vinden op www.cultuurnachtalmere.nl

De Cultuurnacht is een samenwerking van:
Bonte Hond
Casla
Corrosia!
De nieuwe bibliotheek
Kunstencentrum de Kunstlinie
Museum De Paviljoens
Schouwburg Almere
Theatergroep Suburbia
Vis à Vis

= = = = = = = = = = = =

Noot voor redacties