Gemeente Baarn

Open Monumentendag Baarn

De Open Monumentendag op zaterdag 11 september staat in het teken van âDe Smaak van de 19e eeuwâ. Een eeuw met twee gezichten: technologische vernieuwingen en industriële revolutie enerzijds en het teruggrijpen op oudere bouwstijlen anderzijds. Een combinatie die heel wat verrassende monumenten heeft opgeleverd. Op 11 september zullen er een aantal voor publiek toegankelijk zijn.

Monumenten in de gemeente Baarn die 11 september vrij geopend zijn voor publiek, zijn onder meer: âVilla Peraâ, de oude watertoren aan de Sophialaan, de kertoren van de Pauluskerk en het park bij Paleis Soestdijk. Verder is er in de Brinkstraat een demonstratie van oude ambachten en is er in voormalig buurtspoorwegstation / Eethuys-Café âDe Generaalâ aan de Lt. Gen. Van Heutszlaan een historische expositie over het âStichtse Lijntjeâ, de spoorverbinding tussen Baarn en Utrecht.

Ook dit jaar wordt weer een informatieve brochure uitgegeven rond de Baarnse Open Monumentendag. De komende weken leest u op deze paginaâs meer informatie over de verkrijgbaarheid van de brochure en het programma van de dag.