Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

de Warande start seizoen met spectaculair openingsfeest

Vorig jaar werden Plasticiens Volants enthousiast onthaald op het openingsfeest. Herinnert u zich de gigantische vissen zwevend door de Turnhoutse straten met de grote vuurwerkfinale op de Nieuwe Kaai.

Dit jaar is er opnieuw superspannend spektakel op het openingsfeest op zaterdag 11 en zondag 12 september. De Franse koorddanser Didier Pasquette zal op ZATERDAG 11 september om 22 uur op een koord van het dak van de Kuub naar het dak van het Kasteel van de Hertogen van Brabant lopen. Hij wordt hierbij muzikaal begeleid door circusfanfare Circa Tsuica.

Eerder die avond op het programma kan het publiek kiezen tussen twee toppers. In de schouwburg brengt choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui met zijn gezelschap Eastman de internationale succesvoorstelling 'Babel'. Dertien dansers en vijf muzikanten uit dertien landen en vijf continenten brengen een schitterende choreografie geïnspireerd op 'De Toren van Babel'. Een must voor elke dansliefhebber. De Morgen schreef over 'Babel' : "'Babel' is van het beste wat je dezer dagen op onze podia kunt zien. Oog en oor worden verwend... Als u om de vijf jaar één dansvoorstelling gaat bekijken, moet het deze zijn." In de Kuub kan je je laten meeslepen door de rock van Admiral Freebee. Na de koorddansact is er gratis feest in de Kuub met Discobar Galaxie en B-kant.

Op ZONDAG 12 september is er van 11 tot 17 uur een reuzepicknick op het Warandeplein. Breng je picknickmand mee en nestel je in een strandstoel nippend van een zomerse cocktail. Ga aan tafel met je kids en buren of vlij je samen met je lief op een "seuzie" (dekentje). Seuziepikken is toegestaan! Heb je geen zin om zelf je picknick te maken? Schuif dan aan bij onze barbecue. Kortom, een gezellige dag met lekker eten, heerlijke drankjes én gratis straattheater en animatie. Om 15 uur presenteert Open Doek 'Farewell' in de Houten Zaal. Het literair programma OverLezen start die dag een nieuwe reeks met Leo Pleysier als eerste centrale gast.

VOLLEDIG PROGRAMMA

ZATERDAG
fototentoonstelling Bart Van der Moeren - 17 tot 20.15 uur - foyer schouwburg - gratis

19 uur - Kaaiman / Theater Stap - Poppemie - Houten Zaal

20.15 uur - Eastman / Sidi Larbi Cherkaoui - Babel - schouwburg

20.15 uur - Admiral Freebee - Kuub

22 uur - koorddansact Didier Pasquette - Warandeplein ­ gratis

23 uur - afterparty met Discobar Galaxie en B-Kant (met Mauro Pawlowski!) - Kuub ZONDAG

11 tot 17 uur - reuzepicknick - Warandeplein - gratis

15 uur - Farewell - film Open Doek - Houten Zaal - gratis

15 uur - 't Arsenaal / Brussels Jazz Orchestra - Vliegen tot de hemel - schouwburg - voor iedereen vanaf 8 jaar 10.30 uur - Overlezen - Houten Zaal - gratis

10 tot 17 uur ­ Cultuurmarkt - Gemeentestraat - gratis

10 tot 17 uur - Kunst In Huis - Hot or Not - Kuub - gratis

11 tot 17 uur - Hans Wuyts - tentoonstelling - terras Kuub - gratis

11 tot 17 uur - fototentoonstelling Bart Van der Moeren - foyer schouwburg ­ gratis

12.15, 14 en 16 uur - Dinamo laat je dansen - groenzone ­ gratis

14 en 14.30 uur - Euvgenia & Givrotti - Houten Zaal - gratis