Provincie Zuid-Holland

Feestelijke start aanleg N 207 ZWR Gouda

Met een feestelijk evenement voor jong en oud viert de provincie Zuid-Holland zaterdagmiddag 11 september het begin van de aanleg van de N 207 Zuidwestelijke Randweg Gouda. Tijdens het evenement geven gedeputeerde Asje van Dijk en betrokken wethouders het officiële startsein voor de werkzaamheden.

Voor bewoners en belangstellenden heeft de provincie een feestelijk en historisch getint programma samengesteld. Bezoekers kunnen een boottochtje maken met een oorspronkelijke IJsselaak, archeologische vondsten bekijken en naar verborgen schatten speuren. In tenten op het terrein geven medewerkers van de provincie en de aannemer informatie over de weg en de werkzaamheden.

Het programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 11 september 2010

13.30 - 16.00 uur Keuze uit diverse activiteiten: rondvaart langs het werk, schatgraven, oude ambachten, oud-Hollandse volksdans en Goudse stroopwafels. U kunt ook alle informatie krijgen over de ZWR en de opgraving van de achttiende-eeuwse boerderij IJsseloord. 15.00 - 15.30 uur Officiële gedeelte met onder andere gedeputeerde dhr. dr. J.W.A. (Asje) van Dijk en wethouders. 16.00 uur Einde programma

Locatie

Het evenement vindt plaats op Sluiseiland (het oude DONK-terrein) en is het beste lopend of per fiets te bereiken.

Over de Zuidwestelijke Randweg Gouda

De Zuidwestelijke Randweg Gouda zorgt voor een betere en snellere route van en naar de Krimpenerwaard, minder verkeer in Gouda en een goede bereikbaarheid van de Rotterdamseweg en omgeving. De weg loopt om de bebouwde kom van Gouda en gaat deel uitmaken van de provinciale weg N 207. De nieuwe weg is begin 2013 klaar voor gebruik.

Kijk voor meer informatie op www.zuid-holland.nl/n207.

Noot voor de redactie,

Provincie Zuid-Holland