Gemeente Zederik


Open Monumentendag 2010

Op zaterdag 11 september a.s. is het weer Open Monumentendag in Zederik. Het landelijke thema is `De smaak van de 19e eeuw'. De gemeente heeft hieraan ook dit jaar weer een typisch Zederiks tintje gegeven.

Open monumentendag Proeverij in Ameide
In het stadhuisje van Ameide op de Dam kunt u proeven van een aantal heerlijke Zederikse gerechten. Deze familierecepten zijn ingestuurd door onze eigen inwoners en worden ter plaatse door een kok klaargemaakt. Alle bezoekers krijgen het Zederikse kookboekje, waarin nog meer familierecepten staan, mee naar huis.

Historische vereniging
In het stadhuisje in Ameide kunt u bij de Historische Vereniging Ameide en Tienhoven via de computer uw eigen stamboom onderzoeken. Ook kunt u de publicaties van de vereniging inzien en kopen. De leden van de Historische Vereniging zijn aanwezig voor toelichting.

Fietsroute
Net als vorig jaar is er ook voor deze Open Monumentendag een fietsroute uitgezet. Op de speciale fietskaart is niet alleen de route gemarkeerd, maar ook de monumenten die geopend zijn voor het publiek. De fietskaart is verkrijgbaar in het stadhuisje in Ameide, in het gemeentehuis in Meerkerk en via de gemeentelijke website.