Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT

Open monumentendag 2010

De smaak van de 19e eeuw

De negentiende eeuw kende stormachtige ontwikkelingen. Nieuwe typen gebouwen moesten ontworpen worden. Hoe kon je laten zien dat een gebouw een station was en niet een theater, of een gerechtsgebouw? Paste de stijl bij het 'karakter' van het gebouw? Straalde het wel de gewenste smaak uit? De bouwstijlen werden gevonden in het verleden maar moesten wel op een nieuwe manier werden toegepast. Hierdoor is de negentiende eeuw is bij uitstek de eeuw van de neostijlen.

In het 2e weekend van september (zaterdag 11 september en zondag 12 september) worden in diverse gemeenten de deuren van bijzondere gebouwen opengezet in het kader van Open Monumentendag. Ook de gemeente Enkhuizen, in samenwerking met de Vereniging Oud Enkhuizen en de Stichting Open Monumentendag Enkhuizen, doet actief mee aan dit jaarlijkse evenement op zaterdag 11 september 2010.

Bij VVV Enkhuizen e.o. (t.o. het station) is een plattegrond met een wandeling langs de opengestelde monumenten verkrijgbaar. Uiteraard kunt u hier ook het landelijk magazine ophalen. In vrijwel alle monumenten zijn vrijwilligers van de Vereniging Oud Enkhuizen aanwezig die u van alle informatie over het betreffende monument kunnen voorzien.

Zaterdag 11 september 2010 tussen 10.00 uur en 16.00 uur kunt u genieten van al het moois wat nog achter gesloten deuren verborgen ligt. Hierna worden de schatten van Enkhuizen weer zorgvuldig bewaard tot het volgend jaar!

EINDE PERSBERICHT

Nadere informatie:

VVV Enkhuizen e.o.
Tussen Twee Havens 1
1601 EM ENKHUIZEN
Tel.: 0228-313164
info@vvvenkhuizen.nl


---- --