Ingezonden persbericht


Parfum de BoemBoem omarmt de rauwheid van Rotterdam

zaterdag 11 september, 11.30 en 14.30 uur, start: Rotterdam ByCycle (Schiekade 205). Onderdeel van De Wereld van Witte de With

De imposante lengte van hijskranen die boven de stad uittorenen, de brute kracht van de sloopkogel, het gestamp van de heimachines: ze dragen bij aan het rauwe karakter dat Rotterdam tot Rotterdam maakt. Ze vormen bovendien een prikkelend contrast met het thema van festival De Wereld van Witte de With, waar Parfum de BoemBoem op zaterdag 11 september bij aanhaakt: De Stad Is Af.

Op zaterdag 11 september start er zowel om 11.30 als om 14.30 uur een fietstocht van Parfum de BoemBoem. De routes beginnen bij Rotterdam ByCycle en leiden langs rauwe, maar o zo inspirerende stadsgezichten: de bouwput van parkeergarage Museumpark, de spectaculaire slooppanden in het Wijnhavengebied en het Stadskantoor, waarvan het dak inmiddels gesloopt is. Ook leiden de gidsen van Rotterdam ByCycle de deelnemers naar Festival De wereld van Witte de With. Ruud Reutelingsperger, artistiek leider van het festival, geeft een introductie op het festivalthema van dit jaar: De Stad Is Af. Daarna volgt een bezoek aan het USE Station van bureau Detours, waar de deelnemers een workshop meubelmaken krijgen. Onderweg staan hen meer culturele verrassingen te wachten. Kunstenares Yvonne Beelen produceert met haar performance 'Hoor Hier Bonkt... Hoor, Hoor!' een kakafonie van bouwputgeluiden en de charmante dames van kunstenaarscollectief Bliss delen een souvenir van de bouwput uit.

Wat is Parfum de BoemBoem?
Rotterdam verandert snel en ingrijpend. Wolkenkrabbers verrijzen sneller dan hun eigen schaduw, oude gebouwen worden neergehaald. Het hart van de stad maakt een complete verandering door, naar een plek waar wonen, werken en vrije tijd samenkomen. Parfum de BoemBoem verleidt bewoners en bezoekers van Rotterdam om de veranderingen van de stad mee te beleven. Een serie zinnenprikkelende fietsroutes leidt langs Rotterdamse bouwplaatsen en zet de schoonheid van bouwen en slopen centraal.

Meedoen?

Deelname kost 5 euro per persoon. Reserveren wordt aanbevolen en kan via 010-4652228 (alleen tijdens kantooruren) of via www.parfumdeboemboem.nl. Start en eindpunt: Rotterdam ByCycle, Schiekade 205.

Parfum de BoemBoem is een programma-onderdeel van de campagne Hoor Hier Bonkt Het Nieuwe Hart van Rotterdam en wordt gecoördineerd door Rotterdam Festivals, in opdracht van de gemeente Rotterdam. De programmering en uitvoering is in handen van Harry Hamelink (Motel Mozaïque/Oerol Festival) en Rotterdam ByCycle.
---



Ingezonden persbericht