Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Wandeling rond Anreep

Op zaterdag 11 september organiseren het Nationaal Park en Nationaal Landschap Drentsche Aa een excursie rond het dorp Anreep. Deelnemers ervaren dit voor velen vrij onbekende gebied en komen meer te weten over de geschiedenis van dit landschap. De excursie start om 10.00 uur vanaf de brug over het Anreperdiepje tussen Anreep en Schieven en duurt twee uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Anreep is een esdorp onder de rook van Assen. Het dorp ligt wel echt op het platteland en de stad lijkt er ver weg. Het gebied is voor menigeen verrassend mooi.
Hier loopt het Anreperdiepje kronkelend door de weilanden en staan her en der bosschages die het landschap accentueren. De excursie voert langs het Anreperdiep naar het Tweediep, de plaats waar twee diepjes samenkomen. In vroeger tijden waren dit soort plaatsen heilige plaatsen. Langs het Amerdiep gaat de excursie langs de Ruinsloot weer terug naar Anreep. Het gebied kan drassig zijn, trekt u daarom waterdicht schoeisel of laarzen aan. Een verrekijker kan handig zijn. Honden zijn niet welkom bij de excursie.

Datum: zaterdag 11 september
Starttijd: 10.00 uur
Startplaats: de brug over het Anreperdiepje tussen Anreep en Schieven