Ingezonden persbericht


Persbericht

Stadsherstel organiseert een muzikaal sprookje in diverse panden van de Stelling van Amsterdam

Wanneer: Waar: Wanneer: Waar: Wanneer: Waar: Entree: zondag 5 september om 13.00 en om 15.00 uur De Akermolen, Zwarte Pad 30 te Amsterdam Osdorp zaterdag 11 september om 13.00 en om 15.00 uur Fort bij Aalsmeer, Aalsmeerderdijk 460 te Aalsmeerderbrug zondag 19 september om 13.00 en om 15.00 uur Fort aan den Ham, Busch en Dam 13, Uitgeest Gratis, aanmelden is niet nodig

Tijdens de Stellingmaand - een jaarlijks terugkerend festival rond de Stelling van Amsterdam - organiseert Stadsherstel in samenwerking met Cultureel Erfgoed Noord-Holland en verschillende organisaties, gemeenten en de provincie een scala aan culturele activiteiten in verschillende gebouwen van de Stelling van Amsterdam. Onder andere Yurko: een muzikaal sprookje in de openlucht.

De familievoorstelling Yurko wordt gespeeld door theatergroep Wie Walvis en gaat over Yurko, de kleinste reus ter wereld die graag groot wil worden. Om groot te worden moet hij een brouwsel maken van allerlei ingrediënten die hij uit de hele wereld verzamelt. Zo voert zijn reis naar het midden van de woestijn om daar de middelste zandkorrel te bemachtigen tot in de oerwouden van Borneo waar hij een gouden apenkeutel van een Makaakaapje moet vinden. In de voorstelling spelen een acteur en een aantal muzikanten uit verschillende landen. De acteur blijft de rol van Yurko spelen, terwijl de muzikanten steeds van rol wisselen. Het publiek wordt steeds bij het spel betrokken.



Persbericht

Stadsherstel Amsterdam N.V.

Stadsherstel Amsterdam N.V. (opgericht in 1956) is de grootste restaurerende organisatie van Nederland en zet zich in voor erfgoed, monumenten en cultuur. Stadsherstel is altijd op zoek naar de meest passende (her)bestemming van haar bezit, dat zij onderhoudt, beheert en verhuurt. De restauratieomzet bedraagt gemiddeld 10 miljoen per jaar. Stadsherstel is eigenaar van meer dan 500 panden in en rondom Amsterdam, variërend van woonhuizen tot kerken en industriële monumenten.

De bijzondere panden verhuurt Stadsherstel voor o.a. congressen, lezingen, concerten en huwelijksvoltrekkingen via haar afdeling Exploitatie. De Vereniging Vrienden, met meer dan 2500 leden, ondersteunt al meer dan 25 jaar de restauratiewerkzaamheden van Stadsherstel.



Ingezonden persbericht