Gemeente Barneveld


Barneveld wint trofee voor Open Monumentendag

Barneveld zet zichzelf op de kaart met de Open Monumentendag 2010. Barneveld is winnaar van de trofee voor de Gelderse gemeenten met het meest veelzijdige en originele programma voor de Open Monumentendagen 2010. De trofee wordt op zaterdag 11 september uitgereikt aan wethouder Van den Hengel, tijdens de opening van de Open Monumentendag 2010 op landgoed Huize de Schaffelaar in Barneveld.

Tijdens de Open Monumentendag 2010 in de gemeente Barneveld wordt een breed programma georganiseerd. Enkele hoogtepunten zijn de openingsact 'Dances and Sonnets' waarbij De Barneveldse muziekvereniging De Harmonie met 70 mensen een speciaal voor deze dag geschreven compositie (door Kunstfactor) in 19e eeuwse stijl uitvoert. Dansgroep Folklor voert gelijktijdig 19e eeuwse dansen op. De CreaVaria Boeken- en kunstmarkt is een andere in het oog springende activiteit op deze dag. Meer dan 140 standhouders presenteren een grote variatie aan boeken, kunst, CreaVaria artikelen, keramiek, patchwork en sieraden. Daarnaast vinden demonstraties van onder andere glasblazers, een zilversmid en een hoefsmid plaats. Het totale programma van de Open Monumentendag 2010 kunt u vinden op de Open Monumentendag 2010 pagina op onze website >.

Nationale Orgeldag
Gelijktijdig aan de Open Monumentendag 2010 vindt de Nationale Orgeldag plaats. Tijdens de Open Monumentendag 2010 en de Nationale Orgeldag worden verschillende kerken opgesteld en mogen bezoekers de orgels bespelen. Daarnaast wordt op een aantal locaties een orgelconcert van een half uur gegeven. De meeste concerten worden gegeven door de lokale organisten, maar dit jaar speelt ook Dick Sanderman, een bekend en geliefd organist. De toegang tot de concerten is gratis.

Samenwerking
De Open Monumentendag wordt georganiseerd door de gemeente Barneveld. Samen met Kunstfactor en heel veel vrijwilligers, waaronder de Vrienden van de Schaffelaar zijn zij er in geslaagd een veelzijdig programma samen te stellen.

Jury-oordeel over Barneveldse Open Monumentendag 2010 De jury van de Rabo Vastgoedgroep Trofee heeft de originaliteit, creativiteit en lokale betrokkenheid van het programma van de Open Monumentendag 2010 in de gemeente Barneveld als beste van de provincie Gelderland beoordeeld.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl