Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Grote verwachtingen voor openingsfeest van de Warande

De acts zijn onderweg, het eten besteld, het personeel gebriefd en goed weer is op komst. De Warande staat voor een spannend weekend, niet alleen voor alle topvoorstellingen die dit weekend naar Turnhout komen, maar zeker ook voor de hoogspannende act die de Franse koorddanser Didier Pasquette zal uitvoeren. Dit moet weerom het spektakel van het jaar worden voor Turnhout. Op ZATERDAG 11 september loopt hij om 22 uur op een koord op 30 meter hoogte, zonder enige vorm van beveiliging, van het dak van de Kuub naar het dak van het Kasteel van de Hertogen van Brabant. Dit over een afstand van 150 meter. Hij wordt hierbij muzikaal begeleid door circusfanfare Circa Tsuica.

Didier Pasquette is één van de weinige beroemde koorddansers. Hij treedt regelmatig op in circusshows, en af en toe doet hij een act zoals die in Turnhout volgend weekend. In 1997 stak hij met een collega de River Thames over in Londen. In 2000 liep hij over de Greenwich Meridiaan in het noorden van Frankrijk. In 2005 stak hij het Stade de France over in Parijs. En nog in 2005 liep hij op 90 meter hoogte tussen drie appartementsgebouwen in Glasgow.

Andere toppers op zaterdagavond zijn 'Babel' van Sidi Larbi Cherkaoui met zijn gezelschap Eastman, Admiral Freebee en gratis feest met Discobar Galaxie en B-kant.

Op ZONDAG 12 september is er van 11 tot 17 uur een reuzepicknick op het Warandeplein met veel animatie en straattheater en een aantal voorstellingen in schouwburg en Houten Zaal.

>> meer info: het volledige programma

Kempense groepen op Campina Sound Collection
De 'Campina Sound Collection - volume 1' biedt een stevige staalkaart van wat de Kempen anno 2010 muzikaal te bieden heeft. Na een succesvolle oproep eind 2009 selecteerde de jury 9 bands mét potentieel. Het spectrum is breed: van roots 'n roll over hiphop en ska tot onversneden (pop)rock. De namen? The Deer Friends, BEATDRUNX, Bottle of Moonshine, The Baboons, The Mojo Filters, Maison on the Rocks, Slipmates, ZionYouth, Video Volta en Campina Soundsystem! Alstublieft.

De bands kregen de kans om onder vakkundige begeleiding een audio- én video-opname te maken. Dit alles in een professionele omgeving: de opnamestudio van het Provinciaal Vormingscentrum in Malle. Met dit project geven we de lokale muziekscène nog een extra duwtje in de rug.

Op vrijdag 24 september stellen we het resultaat tijdens een releaseparty met verschillende optredens in de Kuub aan u voor. De kostprijs is 5 euro en (een exemplaar van Campina Sound Collection inbegrepen)

Campina Sound Collection is een boeiende samenwerking tussen de gemeenten Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar, de provincie Antwerpen en de Warande.

>> meer info

NIEUW OP DE KALENDER: Cowboy Junkies en Das Pop
We zijn trots dat de Cowboy Junkies de Warande kiezen om hun nieuw album voor te stellen. Zondag 14 november kan je exclusief in onze schouwburg dit Canadees gezelschap aan het werk zien. A Lovely Evening With is de titel van Das Pop's eerste volwaardige theatershow. Samen met een strijkersensemble komt Das Pop op vrijdag 26 november naar de Warande. Verwacht je aan uitgeklede intieme versies van hun dartele popnummers aangevuld met nieuw werk van Bent Van Looy. >> meer info: Cowboy Junkies en Das Pop