Ahmadis veroordelen plannen om Koran te verbranden.

10/09/2010 09:38

The Ahmadiyya Muslim Association Belgium

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap keurt de plannen van de organisatie "Dove World Outreach Center" uit de Verenigde Staten om exemplaren van de heilige Koran te verbranden op 11 september ten zeerste af.

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap keurt de plannen van de organisatie "Dove World Outreach Center" uit de Verenigde Staten om exemplaren van de heilige Koran te verbranden op 11 september ten zeerste af. Dit zou inderdaad een zeer provocerende daad zijn, die niet anders dan angst en woede zou teweeg brengen bij miljoenen vredelievende mensen. Het verbranden van religieuze geschriften, ongeacht de religie, is een afschuwelijke daad die rechtstreeks ingaat tegen de leer van alle grote religies in deze wereld.

Het hoofd van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, zijne heiligheid Hadhrat Mirza Masroor Ahmad zei, dat religieuze extremisme van welke aard dan ook moet uitgeroeid worden.

"Religieus extremisme, of het nu gaat om Christenen of Moslims of wie dan ook, kan nooit een echte weerspiegeling van hun geloof zijn. Een aantal kerken hebben deze plannen inderdaad al afgekeurd. Er is inderdaad heil in intellectueel of theologisch debatteren, op voorwaarde dat dit gebeurt met fatsoen en wederzijds respect. Wat we hier zien is het verspreiden en aanwakkeren van haat."

Het is betreurenswaardig dat sommige Moslims de naam van Islam besmeurd hebben met hun wrede en onmenselijke handelingen. Mensen die dergelijke daden verrichten begrijpen de ware leer van Islam niet. De heilige Koran werd naar de mensheid gezonden als een geschenk en de leer ervan is gevuld met liefde, tolerantie en respect. Hoewel de gruwelijke daden van de extremistische minderheden de idee opwekken dat de leer haat, intelorantie en moorden inhoudt.

Zijne heiligheid gaat verder:

"De wereld heeft nood aan vrede, liefde en broederlijkheid. Nood aan een einde van gruwelijke oorlogen. In plaats van muren van haat te bouwen, is het de vrede die moet triomferen en om dit bereiken moeten mensen van alle religies zich verenigen. Zoals ik al reeds zei, er is niets verkeerd met debatteren maar dan in een vredige en respectvolle omgeving."

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap hoopt dat de Dove World Outreach Center haar plannen om de kopijen van de Koran te verbranden annuleert. Mocht dit niet zo zijn dan is er nog altijd de hoop dat dit niet zal toegelaten worden door de lokale autoriteiten.

Mocht deze gebeurtenis toch plaatsvinden, dan zal de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap hiertegen protesteren, weliswaar op een vredelievende en gezagsgetrouwe manier. Fanatisme mag niet met fanatisme beantwoordt worden, maar met gezond verstand, valabele argumenten en op een vredelievende manier.

Over De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap:

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap is een internationale religieuze organisatie met vertakkingen in meer dan 190 landen in Afrika, Noord Amerika, Zuid Amerika, Azië, Australië, en Europa. Het is de meest dynamische denominatie van Islam in de moderne geschiedenis, met ongeveer 200 miljoen leden wereldwijd.

De Ahmadiyya Gemeenschap werd opgericht in 1889 door Hadhrat Mirza Ghulam Ahmad (1835-1908) in Qadian, een klein en afgelegen dorp in de Punjaab in India. Hij beweerde de verwachtte hervormer te zijn van de latere dagen, de Verwachtte van alle religies van de wereld (De Mahdi en Messias). De gemeenschap die hij oprichtte is de belichaming van de liefdadige boodschap van islam - vrede, universeel broederschap en onderwerping aan de wil van God - in haar authentieke vorm. Hadhrat Ahmad verklaarde dat Islam de religie van de mensheid is: "De religie van de mensen van het rechte pad" (H. Koran 98:6).

Met deze overtuiging heeft de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap alle uithoeken van de wereld bereikt in de periode van een eeuw. Overal waar de gemeenschap opgericht wordt, worden inspanningen gedaan om een positieve invloed op islam uit te oefenen door middel van sociale projecten, gezondheidsdiensten, Islamitische publicaties, en het bouwen van moskeeën, ondanks de bittere vervolging in sommige landen. Ahmadi Moslims onderscheiden zich hun gehoorzaamheid aan de wet, hun vredelievendheid en hun liefdadigheid.

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Islam werd opgericht onder Goddelijke begeleiding met als doel om de Islamitische moreel en de spirituele waarden te verjongen. De gemeenschap spoort interreligieuze dialoog aan, verdedigd Islam ijverig, en probeert de misverstanden die bestaan in het Westen met betrekking tot Islam te corrigeren. Ahmadiyyat pleit voor vrede, tolerantie, liefde en begrip tussen de volgelingen van verschillende religies. De volgelingen van de gemeenschap geloven strikt in de Koranische leer. De Koran zegt: "Er mag geen dwang zijn in de religie." (2:257) De gemeenschap verwerpt zeer strikt geweld en terrorisme in elke vorm en voor elke reden.

De gemeenschap biedt een duidelijke voorstelling van Islamitische wijsheid, filosofie, moreel en spiritualiteit zoals die te vinden is in de Heilige Koran en in de gebruiken (Sunnah) van de Heilige Profeet van Islam, Mohammed (vrede zij met hem). Sommige Ahmadis, zoals wijlen Sir Muhammad Zafrulla Khan (die diende als de eerste Minister van Buitenlandse zaken van Pakistan, Voorzitter was van de algemene vergadering van de VN., en rechter was van de 'International Court of Justice', in Den Haag), en Dr. Abdus Salam (de Nobelprijs winnaar Fysica in 1979), zijn ook buiten de gemeenschap erkend voor hun buitengewone diensten en prestaties.

Na het overlijden van haar oprichter, werd de Ahmadiyya gemeenschap geleid door zijn verkozen opvolgers - Kaliefen. Het huidige hoofd van de gemeenschap, Hadhrat Mirza Masroor Ahmad, werd verkozen in 2003. Zijn officiële titel is Khalifatul Massih V.

Meer informatie over de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap kan gevonden worden op het Internet op http://www.alsilam.org, of op http://www.ahmadiyya.be voor informatie over de Belgische afdeling van de Ahmadiyya Gemeenschap.

Contact:

Tom Snauwaert

Secretaris Externe Zaken

The Ahmadiyya Muslim Association Belgium

Tel: +32 475 41.99.59

Fax: +32 50 71.05.93

E-mail: tom.snauwaert@ahmadiyya.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel