Gemeente Drechterland

2-9-2010
Reizende kunsttentoonstelling in Drechterland

Werken van kunstenaars uit Drechterland, Skoki en Bardowick in de Pancratiusker

Reizende kunsttentoonstelling Jumelage is van 11 tot en met 19 september in Drechterland te zien.

Openingstijden
Zaterdag 11 september van 10.00-16.00 uur
Zaterdag 18 september van 13.00-17.00 uur
Zondag 12 en 19 september van 13.00-17.00 uur

In de maand juni 2010 heeft de gemeente Drechterland uitgebreid aandacht besteed aan haar veertig jaar jumelagecontacten met Bardowick, Duitsland en 15 jaar met Skoki, Polen. Dit jubileum werd gevierd in Bardowick met vele inwoners uit de gemeente Drechterland als vertegenwoordigers van diverse organisaties en verenigingen.

Ter gelegenheid van dit jubileum is er ook een Kunsttentoonstelling georganiseerd waaraan kunstenaars uit de drie partnergemeenten, Drechterland, Bardowick en Skoki deelnemen. Tijdens het jubileumweekend was de expositie te zien in Bardowick.

De collectie bestaat uit beeldhouwwerken, realistische schilderkunst en fotografie. Een onderdeel van de fotocollectie is een drietal fotoâs van de fotowedstrijd voor jongeren met als thema âEuropese Integratieâ. Gezamenlijk exposeren door middel van diverse kunstuitingen kan tot verbroedering leiden en de Europese Integratie bevorderen.

De expositie is in Drechterland te zien op 11 september in de Pancratiuskerk in Oosterblokker tijdens de fietstochten in het kader van de âOpen Monumentendag Drechterlandâ en de Rabofietstocht. Ook op 19 september kunt u de tentoonstelling bezoeken in combinatie met een Kunst en Kitschmarkt.

Aansluitend is de collectie te zien in het Dorpshuis ât Centrum in Venhuizen van 20 september tot en met de âCultuurmarktâ op zaterdag 2 oktober. Vervolgens gaat de collectie naar de gemeente Skoki in Polen.

Jumelageverjaardagskalender
Er is als aandenken van het jubileum een verjaardagskalender gemaakt met fotoâs van de drie jubilerende gemeenten. Tijdens bovenstaande dagen is deze kalender te koop voor ⬠5,-. Er zal ook een DVD met ongeveer 700 fotoâs gemaakt tijdens het jubileum worden uitgebracht. De kosten van deze DVD is tevens ⬠5,-. U kunt deze bestellen bij Nico Woldinga via de mail: jn.woldinga@quicknet.nl of telefonisch: 06- 53 73 28 42.

Wij ontmoeten u graag tijdens de tentoonstelling van deze internationale kunstenaars. Wilt u informatie over de activiteiten van de jumelagecommissie dan kunt u contact opnemen met het secretariaat. Mevr. Elly Sjerps. Tel. 0228- 542 432