Gemeente Boskoop


PERSBERICHT 10.38 - Wat kunt u in Boskoop doen tijdens Open Monumentendag?

Dit jaar wordt in Boskoop de Open Monumentendag gehouden op zaterdag 11 september. Tijdens deze zaterdag is het oude gedeelte van het gemeentehuis geopend voor het publiek en kunt u het onlangs door Koningin Beatrix geopende Floragebouw en het Remonstrantse kerkje op het Gouweplein bezoeken. Deze monumenten zijn ook opgenomen in `De Schone van Boskoop', een route die u langs diverse ateliers en monumenten in Boskoop voert. Deze route wordt georganiseerd door het Cultureel Platform.

Het gemeentehuis
Het oude gedeelte van het gemeentehuis is een rijksmonument en zeker een bezichtiging waard. Het gemeentehuis is tijdens Monumentendag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Er worden doorlopend rondleidingen in het oude deel van het gemeentehuis verzorgd. De rondleidingen duren ongeveer een half uur, maar u kunt ook op eigen gelegenheid rondwandelen. In dat half uur bezichtigt u de raadzaal, de commissiekamers, de kamer van de burgemeester en kunt u de dakconstructie bekijken op de zolder van het gemeentehuis. Voor alle bezoekers is er tijdens de Open Monumentendag een folder aanwezig over het gemeentehuis. Hierin wordt de gehele geschiedenis van het gemeentehuis beschreven, vanaf de bouw tot heden. Als u de folder wilt lezen voordat u het gemeentehuis gaat bekijken, kunt u deze downloaden op www.boskoop.nl onder: Over Boskoop -> Vroeger, nu en toekomst -> Boskoop vroeger.

Floragebouw
Na een lange restauratieperiode is op 31 augustus het Floragebouw geopend door Koningin Beatrix. Het rijksmonument heeft een metamorfose ondergaan en is weer in oude glorie hersteld. Tijdens Monumentendag is het gebouw van 10.00 uur tot 16.30 uur geopend voor het publiek.

Remonstrantse Kerk Gouweplein
Het kerkje aan het Gouweplein wordt binnenkort aangewezen als één van de eerste gemeentelijke monumenten. Tijdens Monumentendag is het geopend van 10.30 tot 16.00 uur. Meer informatie kunt u vinden op www.vriendenvanhetkerkje.nl.

Meer informatie
Meer informatie over de bovenstaande gebouwen of monumenten in omliggende gemeenten vindt u op www.openmonumentendag.nl