Universiteit Utrecht

Nederlandse kring fuchsiavrienden bestaat 45 jaar

Ter gelegenheid van zijn 45e verjaardag, viert de Nederlandse Kring van Fuchsiavrienden op 11 september een feestje in de Utrechtse Botanische Tuinen. U bent van harte uitgenodigd. Natuurlijk zijn er prachtige Fuchsia's te bewonderen, maar er is nog veel meer, zoals lezingen en een informatie- en verkoopmarkt.

Botanische en winterharde Fuchsia's
Tijdens deze dag gaat het nu eens niet alleen om de gewone veelgeziene bellenplanten, waarvan er duizenden verschillende cultivars te koop zijn, maar is er ook ruim aandacht voor hun illustere wilde voorgangers. Er zijn ongeveer 110 verschillende botanische soorten bekend. In de bijzondere setting van de Botanische Tuinen krijgt u een keur van deze wilde soorten gerepresenteerd. Behalve diverse botanische soorten zullen er ook voorbeelden zijn van zgn. winterharde- of tuinfuchsia's die een niet al te strenge winter in de tuin kunnen overleven. Natuurlijk krijgen bezoekers volop gelegenheid om van alles te weten te komen over het plezier van het houden en kweken van deze prachtige planten en om vragen te stellen over hun eigen Fuchsia's.

Markt en lezingen
Behalve Fuchsia's zijn er ook stands met bijvoorbeeld aquarellen van Fuchsia's, zilveren sieraden en nog vele andere. Ook zijn er een aantal lezingen, onder andere over botanische Fuchsia's, natuurbeleving en bijen. En natuurlijk kunt u uitgebreid een kijkje nemen in de prachtige tuinen van de Universiteit en in de kas met tropische vlinders die nog tot 12 september te bezichtigen zijn.

Informatie
Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht). Dagelijks geopend van 10.00 tot 16.30 uur. De toegangsprijzen bedragen ¤ 6,50 voor volwassenen, ¤ 5,- voor 65+ en ¤ 2,- voor houders van een U-pas. Kinderen tot en met 12 jaar (onder begeleiding) en Museumkaarthouders hebben gratis toegang. Stadsvervoer lijnen 11 en 12. Voor meer informatie kunt u de informatietelefoon van de Tuinen bellen: 030-253 5455 of de website raadplegen: www.uu.nl/botanischetuinen