Gemeente Den Haag

Open Monumentendag 2010


* Laatste wijziging: 23 augustus 2010

In het weekend van 11 en 12 september organiseert Monumentenzorg Den Haag weer de Open Monumentendag. Ook dit jaar is er een groot aantal gebouwen te bezoeken. De nadruk ligt op de 19e eeuw.

Een cherubijntje op een gevel

In de 19e eeuw werd veel gebouwd in Den Haag. Bekende gebouwen uit die tijd zijn bijvoorbeeld station Hollands Spoor, de watertoren en de vuurtoren van Scheveningen. Ook zijn er in deze periode veel woonwijken gebouwd. Zoals Duinoord, Nassaukwartier, Van Stolkpark, Willemspark en Archipel. In deze wijken is het 19e eeuwse karakter goed bewaard gebleven.

Brochure Open Monumentendag 2010

De brochure Open Monumentendag 2010 is gratis verkrijgbaar bij de VVV kantoren, de stadsdeelkantoren, bibliotheken en bij het gemeentelijk ContactCentrum. U kunt de brochure hier ook downloaden als pdf:

Open Monumentendag 2010 (29693 Kb)

Bibliotheek van de Tweede Kamer
Bibliotheek van de Tweede Kamer
Scheveningseweg, bovenraam kerk
Scheveningseweg, bovenraam kerk

Fotowedstrijd

Heeft u talent voor fotografie? Maak dan een mooie foto van een monument, of een deel van een monument in Den Haag. De winnende foto komt op de voorkant van de brochure Open Monumentendag 2011. Per deelnemer mogen er maximaal 3 foto's worden ingestuurd.

Insturen kan tot en met 1 oktober 2010. Stuur uw foto naar monumentenzorgdenhaag@gmail.com of stuur een afdruk op naar de gemeente Den Haag, afdeling Monumentenzorg, Postbus 12655, 2500 DP Den Haag.

Kleurwedstrijd

Voor de kleintjes is er een kleurwedstrijd. Kleurplaten liggen klaar bij onze informatiestand op het Binnenhof. De winnende kleurplaat komt op de achterkant van de brochure Open Monumentendag 2011.

Insturen kan tot en met 1 oktober 2010. Stuur je kleurplaat naar monumentenzorgdenhaag@gmail.com of per post naar de gemeente Den Haag, afdeling Monumentenzorg, Postbus 12655, 2500 DP Den Haag.