Gemeente Bodegraven

(27-08-2010)

Het Evertshuis krijgt Vrienden

Het Evertshuis, het cultureel centrum en dorpshuis in Bodegraven, gaat de band met de inwoners van Bodegraven, Reeuwijk en wijde omgeving verstevigen. Daar is onlangs een speciale stichting voor opgericht, de Vrienden van het Evertshuis. Om dat te vieren is er op 11 september, tijdens de Najaarsmarkt, een groot feest "Evertshuis Bruist !"waar iedereen welkom is.

De afgelopen jaren is het aantal activiteiten in het Evertshuis enorm toegenomen. Binnenkort wordt het Evertshuis, dat nu al zo'n honderdduizend bezoekers per jaar telt, nog aantrekkelijker.

De gemeente Bodegraven heeft ervoor gekozen zich in te spannen voor een stevige renovatie van het complex waarin het Everthuis en de Bibliotheek zijn gevestigd. De totale renovatie kost zo'n 2,8 miljoen euro. Het Evertshuis is daar heel blij mee. De investering is nodig om de aantrekkelijkheid en toegankelijkheid te verbeteren. Na de renovatie voldoet het mooie pand weer aan de eisen van deze tijd en zal het bovendien, nog meer dan nu, bij het centrum van Bodegraven horen.

Terwijl de gemeente investeert, werkt het Evertshuis zelf aan een uitbreiding van de dienstverlening aan de inwoners van de nieuwe gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Een belangrijke stap hierin is de oprichting van de stichting Vrienden van het Evertshuis eerder deze week. Het versterken van de band met het Evertshuis zullen de Vrienden onder andere doen door het organiseren van evenementen en het bijeenbrengen van extra middelen, die onder andere worden ingezet voor verbeteringen van het interieur van het gebouw.

Het eerste evenement staat al zeer binnenkort op de agenda en is georganiseerd in de periode dat de stichting Vrienden van het Evertshuis nog niet eens was opgericht. Serviceclub de Lions heeft zich ingezet om op 11 september aanstaande een groot feest "Evertshuis Bruist !" te geven in het Evertshuis. Met diverse acts, hapjes en drankjes is dit evenement een uitgelezen kans voor nadere kennismaking van Bodegraven met de Vrienden van het Evertshuis. De Vrienden hopen op 11 september nog vele nieuwe vrienden te mogen begroeten om een mooie vriendschap voor de toekomst op te bouwen. De loyaliteit van de vrienden wordt vanzelfsprekend beloond.