Gemeente Barneveld


Scholen gemeente Barneveld aan de slag met energiebeperkende maatregelen

Op 11 september 2009 is de regeling verbetering binnenklimaat huisvesting primair onderwijs 2009 in werking getreden. Voor het verbeteren van het binnenklimaat en het treffen van energiebeperkende maatregelen is voor het primair onderwijs EUR 103 miljoen euro beschikbaar. Voor de gemeente Barneveld is een bedrag toegekend van EUR 170.840,- .

Energiebeperkende maatregelen

Voor de uitvoering van deze regeling is in overleg met de schoolbesturen gekomen tot een inventarisatie van energiebeperkende maatregelen per schoolgebouw. Een gecertificeerd bureau van energie en binnenmilieu adviseurs heeft hierover advies uitgebracht. Voor vijf schoolbesturen (Eben Haezerschool, Ds. J. Fraanjeschool, De Bron, Pr. Bernhardschool en Lijsterhof) is vervolgens bij het Ministerie van Onderwijs een aanvraag ingediend voor het vervangen van enkel glas door HR glas, isoleren van plat dak, vervangen van conventionele TL's door HF spiegelarmaturen en het aanbrengen van een daglichtafhankelijke regeling. In totaal is een bedrag toegekend van EUR 170.840,- . Het rijk keert dit bedrag uit als er sprake is van een cofinanciering van 40% door de gemeente. De gemeente moet de verordening aanpassen voor het ter beschikking stellen van dit geld.

Uitvoering maatregelen

De gemeente en schoolbesturen hebben afspraken gemaakt over de uitvoering van deze maatregelen. De maatregelen, waarvoor de gemeente verantwoordelijkheid draagt, worden dan uitgevoerd nadat de gemeente haar goedkeuring heeft gegeven. De werkzaamheden moeten voor 31 december zijn uitgevoerd.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl