Gemeente Veere


Zaterdag 11 september Open Monumentendag!

Zaterdag 11 september a.s. is het weer Open Monumentendag! Ook dit jaar hebben een groot aantal monumenteneigenaren en vrijwilligers van monumenten hun deuren weer opstaan voor iedereen.

Open Monumentendag 2010 heeft als thema "De smaak van de 19^e eeuw". Een eeuw met twee gezichten: die van technologische vernieuwingen van de industriële revolutie en van het teruggrijpen naar eerdere bouwstijlen. Een combinatie die heel wat verrassende monumenten heeft opgeleverd. Binnen de gemeente Veere zijn ook een aantal interessante bouwwerken bewaard gebleven. Het graven van het kanaal door Walcheren leverde bijvoorbeeld een groot sluizencomplex op, in de Manteling van Walcheren werden buitenplaatsen gebouwd waarin nieuwe materialen werden gebruikt en in Koudekerke werd achter de kerk een opmerkelijke consistorie opgericht.

In de brochure die u kunt downloaden vindt u alle monumenten die op Walcheren zijn opengesteld op deze dag. In het Veerse gedeelte staat ook nog een item over Parken in de Manteling van Walcheren volgens "De smaak van de 19e eeuw" met een beschrijving van een wandeling die u kunt maken.
Te downloaden:

* Veere monumentendag.pdf (1,87 MB)