Gemeente Goedereede


Fotopuzzeltocht Goedereede

Dit jaar is het landelijke thema van de Open Monumentendag: De smaak van de negentiende eeuw. Vooral in de architectuur zijn veel smaken terug te vinden, niet één stijl maar meerdere stijlen uit het verleden werden gebruikt om panden, gebouwen een bijzondere vorm te geven. Deze stijl noemde men de Ecletische stijl.

Door de bloei van de wetenschap en de kunstgeschiedenis ontstond er een stimulans om oude stijlen weer in leven te brengen. Zo ook met het smeedijzer. De procedure van het maken was al veel langer bekend, maar in de negentiende eeuw werd het herontdekt. Waar het eerst alleen voor pannen, messen, bijlen, en zwaarden werd gebruikt, ontdekte men dat je het hete ijzer uit de oven volgens bepaalde procedure ook kon gieten. En zo ontstond het gietijzer waarvan in Goedereede heel veel voorwerpen te vinden zijn. De foto's van de puzzeltocht wijzen u de weg.

Noteer het huisnummer, tel deze nummers bij elkaar op en u heeft de oplossing van de puzzel. Stuur dit getal voor 18 september 2010 naar: Leo Verkleij, Nieuwstraat 5, 3252 BG Goedereede. Onder de prijswinnaars worden drie waardebonnen van EUR 10,- verloot.

U kunt het deelnameformulier vanaf 1 september afhalen bij de VVV in Ouddorp of bij de Toren in Goedereede of hieronder downloaden.
* Puzzel Goedereede 2010 Foto's.JPG

* Puzzel Goedereede 2010 deelnameformulier.JPG