Ingezonden persbericht


Komende zaterdag 11 september acties tegen Geert Wilders en de PVV

Uit protest tegen de poging van Geert Wilders om komende zaterdag in New York zijn islamofobe gedachtegoed internationaal te verspreiden zullen aanstaande zaterdag 11 september in verschillende steden straatacties worden gehouden.

In Den Haag is er een actie op het Plein tegenover het Tweede Kamergebouw, georganiseerd door het initiatief 'Wij willen geen uitsluiting'. In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Groningen zullen eveneens verschillende groepen de straat op gaan. De straatacties richten zich tegen de racistische politiek van Wilders; tegelijkertijd is het een signaal aan de rest van de politiek om de strijd tegen de PVV op een andere manier te voeren.

Doordat de politiek zich beperkt tot discussies in de Tweede Kamer is Wilders in staat geweest de woede over de crisis en de bezuinigingsmaatregelen om te buigen naar een politiek van bangmakerij en haatzaaierij jegens de islam. Het wordt tijd dat de politieke partijen die deze strijd aan willen gaan zich niet langer beperken tot het pluche van het binnenhof, maar de straat opzoeken om daar een duidelijk tegengeluid te laten horen. De acties komende zaterdag vormen daar een eerste aanzet toe.

Acties op zaterdag 11 september:

Den Haag:
Het Plein (tegenover de Tweede Kamer)
13.00-15.00
Georganiseerd door 'Wij willen geen uitsluiting'

Amsterdam:
Dappermarkt/Eerste van Swindenstraat
11.00

Rotterdam:
Binnenwegplein (voor de Selexyz)
12.30

Utrecht:
Lange Elisabethstraat (voor de Febo)
13.00

Groningen:
Herestraat (voor Bakkerij Bart)
12.00


Noot voor redacties


Ingezonden persbericht