Gemeente Culemborg

Open Monumentendag op 11 september

Veel activiteiten...

`De smaak van de 19^e eeuw' is het landelijk thema van de Open Monumentendag 2010 dat op zaterdag 11 september plaatsvindt. Belangstellenden kunnen het programmaboekje die dag afhalen in het stadhuis, bij een kraam op de Markt en in de opengestelde panden. Het boekje bevat naast het programma onder andere de complete monumentenwandeling en een overzicht van de gebouwen die geopend zijn voor bezichtiging. Het complete programmaoverzicht is ook te vinden op www.culemborg.nl.

Op vrijdag 10 september werken leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen al aan het landelijke thema. 's Avonds is er een symposium waar aandacht wordt geschonken aan architectuur en de culinaire genoegens van de 19^e eeuw.

Open Monumentendag start op zaterdag 11 september om 10.00 uur bij de 19^e eeuwse school aan de Goilberdingerstraat. Daarna kunnen bezoekers een kijkje nemen in de verschillende gebouwen, is er muziek, zang en theater, zijn er tentoonstellingen en activiteiten, waaronder een historische markt. Bezoekers kunnen ook voorwerpen, zoals schilderijen en aardewerk, laten taxeren. Daarvoor is de Culemborgse kunstschilder en restaurateur, Frans van Hienen, aanwezig.