Ingezonden persbericht


Persbericht

Septembergeluiden: kamermuziek aan de Westfriese Omringdijk

Vier mooie monumentale kerkjes bij de Westfriese Omringdijk staan op zaterdag 11 en zondag 12 september in het teken van kamermuziek. Pianist Ivo Janssen, Lavinia Meijer op harp, saxofonist Raaf Hekkema en de Fancy Fiddlers van Coosje Wijzenbeek spelen onder andere Mozart, Bach, Haydn en Purcell. De musici, zonder uitzondering behorend tot de top van Nederland, laten zich inspireren door deze unieke locaties bij de dijk. Op 20 augustus start de kaartverkoop.

Elke kerk heeft een topmusicus als gastheer of gastvrouw die voor het hele weekend een programma heeft samengesteld met vier verschillende concerten. Zo is pianist Ivo Janssen na zijn debuut in 1988 in het Concertgebouw in Amsterdam niet meer weg te denken van de Nederlandse concertpodia. En ontving harpiste Lavinia Meijer in 2009 de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding voor een musicus in Nederland. Saxofonist Raaf Hekkema werkt veel samen met schrijfster Anna Enquist, nu ook van de partij. En vele jonge, professionele musici uit de klassieke muziek zijn hun carrière begonnen bij de Fancy Fiddlers van Coosje Wijzenbeek.

Speciale gast is sopraan Roberta Alexander, die internationale faam geniet en een regelmatige gast is op de belangrijkste operapodia, waaronder de Metropolitan Opera in New York. Elk concert wordt voorafgegaan door een cultuurhistorische inleiding over de geschiedenis van de streek en de kerk.

Lunchen of dineren
Voor en na de concerten kunt u genieten van de beste Westfriese producten. De mobiele keuken van Omringd door Lekkers en het Beste van Beiden van bakkerij Raat bieden een heerlijk 'omringbord' als diner op zaterdag en een nostalgische, Westfriese lunch in 'stikkezak' op zondag. Op beide dagen kunt u ook genieten van heerlijke Westfriese wijnen en hapjes na afloop.

Kaarten bestellen
Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.septembergeluiden.nl. Van 30 augustus tot 11 september kunt u ook telefonisch kaarten bestellen via 023-5531469. Iedere maandag en dinsdag tussen 11.00 en 14.00 uur. Ook is het mogelijk om aan de deur kaarten te kopen, onder voorbehoud dat er nog plaats is. De kosten bedragen: concerten 10 euro, lunch 10 euro (excl. drank) en diner 15 euro (excl. drank).

Septembergeluiden is een initiatief van Kop vol Muziek en Kunst en Cultuur Noord-Holland. Uitvoerend producent is Corine Haitjema van Muziekbureau Haitjema.

Partners als de gemeenten Andijk, Drechterland, Enkhuizen, Harenkarspel, Heerhugowaard, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Niedorp, Opmeer, Schagen, Stede Broec, Wervershoof, Provincie Noord-Holland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de Rabobank werken op meerjarige basis samen met Kunst en Cultuur Noord-Holland en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord aan de promotie van het gebied op en rond de Westfriese Omringdijk als cultuurtoeristische bestemming. www.westfrieseomringdijk.nl



Ingezonden persbericht