Gemeente Diemen


Trouwen voor 1 dag

Dat kan tijdens de gemeentedag op zaterdag 11 september in de trouwzaal van het gemeentehuis!

Mensen die hun geliefde eens op een ludieke manier willen verrassen, of misschien echte trouwplannen hebben, kunnen zich aanmelden voor deze miniceremonie van Wed and Walk. Alle ingrediënten van de grote dag worden samengebracht tijdens een spetterend en theatraal optreden onder een rozenboog vol bloemetjes.

Getrouwd voor één dag?

Naast het schreiden over de rode loper, het schuiven van de ringen en het proosten met de bubbels wordt er van de kus een mooie foto gemaakt die het 'echtpaar' mee naar huis mag nemen. Het aanstaande bruidspaar hoeft zelf niets voor te bereiden of mee te nemen, want in de Wed and Walk trouwkapel is alles reeds aanwezig: bruidsjurken (van simpel tot Sissi), echte kunststof boeketten en gouden plastic ringen. En als de 'bruid' of 'bruidegom' het tijdens het "JA"- woord niet droog houdt worden er genoeg tissues uitgedeeld om de tranen te drogen.

Dit huwelijk is natuurlijk niet echt, het is een romantische en vrolijke performance waarin de liefde voor elkaar centraal staat. Het is een sprookje dat duurt tot zonsopkomst, want bij de eerste zonnestralen is alles voorbij! Iedereen kan zich hiervoor opgeven, dus ook kinderen mogen op deze dag trouwen.

Wed and Walk is een initiatief van twee kunstenaars en is ontstaan op koninginnedag 2005 met enkel een heleboel ringetjes. Inmiddels is de act flink gegroeid en ligt alles klaar, zoals sprookjesachtige bruidsjurken, sluiers, vintage jacquets, hoge hoeden, plastic bruidsboeketten, de muziek en gouden plastic ringen met fonkelende edelstenen.

Mensen die deze trouwceremonie voor 1 willen dag beleven zonder alle huwelijksstress, kunnen zich tot en met 9 september opgeven via het e-mail adres communicatie@diemen.nl. Er zal dan contact worden opgenomen en informatie worden verstrekt over de ceremonie.


---