Ingezonden persbericht


Proef de 19e

eeuw in Haarlem tijdens de Open Monumentendagen

Het Programmaboekje Open Monumentendagen is uit.

Dit jaar vinden de Open Monumentendagen plaats op 11 en 12 september.

In Haarlem zetten 64 monumenten hun deuren gedurende dit weekend open voor het publiek. Haarlem organiseert als 5e monumentenstad van Nederland steeds weer een veelzijdig en cultureel programma, dat bewust laagdrempelig is en voor alle leeftijden. Met veel creativiteit proberen we zoveel mogelijk mensen te interesseren voor het prachtige cultureel erfgoed, dat Haarlem rijk is. Hofjes, kerken, het stadhuis, de Hoofdwacht, het Provinciehuis en molens en alles is gratis te bezoeken!

In het kader van het thema 'de smaak van de 19e eeuw' worden onder andere de volgende activiteiten georganiseerd:
* een (19e eeuwse) paardentram rijdt tussen stadhuis en provinciehuis
* wandelroute op papier, die voert langs monumentale winkelpanden uit de 19e eeuw
* Jopen Festival op het pittoreske Nieuwekerksplein
* Voorstelling met 19e eeuwse toverlantaarn speciaal voor de kinderen
* Kinder tableau vivant; kinderen kunnen op de foto in historische kledij met een 19e eeuws pand als decor

Monumentale Verhalen II Verder wordt een nieuwe serie van 8 monumentale filmpjes gemaakt waarvan de DVD te koop is tijdens het weekend, is het populaire korenlint er wederom met 60 koren op 15 monumentale locaties en zijn er prachtige (orgel)concerten, rondleidingen en tentoonstellingen.

Ymere

Sponsor van de Haarlemse Open Monumentendagen, Wooncorporatie Ymere, besteedt in dit weekend vol trots extra aandacht aan een aantal van haar 19e eeuwse monumenten. Zoals De Haarlemse Korenbeurs/Grandcafé Nobel aan Spaarne 36, de Haarlemsche Brood- en Meelfabriek, Bakenessergracht 71 En een pand aan Hazepaterslaan 7..

Programmaboekje
Het programmaboekje van de Open Monumentendagen is verkrijgbaar bij het VVV-kantoor op het Verwulft en bij de bibliotheken in Haarlem en de regio. Het programmaboekje is al wel te downloaden via de website www.haarlemmarketing.nl