Gemeente Apeldoorn

31-08-2010

Tijdens Open Monumentendag interessant programma Apeldoorns Kanaal

Zaterdag 11 september is er in het kader van Open Monumentendag een feestelijk programma aan het Apeldoorns Kanaal bij de Brugwachter. Het thema van Open Monumentendag is dit jaar "de smaak van de 19e eeuw". Het Apeldoorns Kanaal dateert uit de 19e eeuw en er is onder meer interessant industrieel erfgoed gelegen aan het kanaal. Wandel- en fietsroutes, een verhalenverteller, lopen op het water en roeien: er is 11 september van alles te doen.

Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen welkom bij de tenten naast de Brugwachter. Hier is onder meer een tentoonstelling ingericht over de geschiedenis en de huidige ontwikkeling van het Kanaal. In de tent zijn ook de fiets- en wandelroutes te krijgen die u langs interessante historische plekken bij het Kanaal leiden. Langs de wandelroute treffen bezoekers een verhalenverteller aan. Voor de kinderen is er een springkussen naast de Brugwachter. Dit café-restaurant is deze dag geopend en biedt op de dag toegesneden versnaperingen aan.

Op het water zijn er ook activiteiten. In een grote doorzichtige bal kan men lopen over het water. De roeivereniging geeft roeidemonstraties en geïnteresseerden kunnen ook zelf eens proberen hoe het roeien gaat. Tenslotte is de reddingsbrigade present op het water. Zij geven deze dag demonstraties.

De paardentram die 11 september door de Apeldoornse binnenstad rijdt, heeft een halte bij de Brugwachter. Maar bezoekers kunnen ook te voet of fiets komen. Parkeergelegenheid is er voldoende in parkeergarage Koningshaven.

Einde persbericht




Gemeente Apeldoorn