Gemeente Oldebroek


Open Monumentendag

Monumenten gratis toegankelijk op Open Monumentendag Oldebroek

Scholieren in de klas bij wethouder

Op zaterdag 11 september staat ook de gemeente Oldebroek in het teken van de Open Monumentendag. Het landelijke thema van dit jaar is `De smaak van de 19e` eeuw. Tijdens deze dag zijn er verschillende activiteiten. Op vrijdag 10 september organiseert de gemeente Oldebroek voor scholieren de Open Monumenten Klassendag. Scholieren van twee basisscholen krijgen die dag les over Monumenten van onder andere wethouder Nicolet Hoorn.

Geitenkeuring bij Boerderijmuseum
Tijdens de open monumentendag kan iedereen deelnemen aan allerlei activiteiten. Boerderijmuseum De Bovenstreek is gratis toegankelijk. Ook zijn hier fiets- , auto- en wandelroutes langs de monumenten in onze gemeente beschikbaar. Net als voorgaande jaren wordt er een geitenkeuring georganiseerd. Meer informatie over de activiteiten in het boerderijmuseum staat op www.museumoldebroek.nl.

Openstelling monumenten
Een aantal monumenten is geopend op 11 september. Een overzicht daarvan staat hier. Op www.monumenten.nl www.oldebroek.nl vindt u extra informatie over en foto´s van de monumenten in onze gemeente.

Open Monumenten Klassendag
Op vrijdag 10 september bezoeken drie klassen van de Eben Haëzerschool uit Oldebroek en OBS Het Noordermerk uit 't Loo monument Zwaluwenburg. Eerst volgen zij een klassikale les over monumenten waarbij ook wethouder Nicolet Hoorn betrokken is. Daarna maken ze op informatieve en speelse wijze kennis met Zwaluwenburg.

Thema Open Monumentendag
Het landelijke thema van de Open Monumentendag is dit jaar `De smaak van de 19e` eeuw. Een eeuw met twee gezichten; dat van industriële revolutie en technologische vernieuwingen enerzijds, en dat van teruggrijpen naar eerdere bouwstijlen anderzijds. Het thema komt terug in het landschap, in stad en dorp maar ook in monumenten.

Landelijke Open Monumentendag
De landelijke open monumentendag wordt ieder jaar gehouden in september. In ruim 350 gemeenten organiseren diverse comités allerlei activiteiten om het cultuurhistorisch erfgoed aan het publiek bekend te maken. Afdrukken

© gemeente Oldebroek - Laatst gewijzigd 01-09-2010